2η Διδακτική Επίσκεψη: Εικονική Πραγματικότητα (VR) και Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D printing)

received 396318159593198

Στα πλαίσια της δεύτερης διδακτικής επίσκεψης την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 που διοργάνωσε ο Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής Δρ. Ανδρέας Ν. Χατζηαγαπίου και συνόδευσαν η υποδιευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής κα Πατσαλή Κωνσταντινιά και η εκπαιδευτικός πληροφορικής κα Λαφτσή Παναγιώτα σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Κομοτηνής μαζί με την System & Generation πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια με κύριο θέμα την Εικονική Πραγματικότητα (VR) και την Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D printing).

Οι μαθητές είχαν έρθει ήδη από την προηγούμενη διδακτική επίσκεψη σε επαφή με την εικονική πραγματικότητα και την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού VR καθώς και την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Στο πρώτο εργαστήριο, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό VR που είχε ήδη προετοιμάσει η ομάδα του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού και συμμετείχαν ταυτόχρονα σε τέσσερα παιχνίδια με σκοπό τόσο την απόκτηση δεξιοτήτων που απαιτούνταν για τη συμμετοχή τους σε αυτά όσο και την ψυχαγωγία τους.

Στο δεύτερο εργαστηριο, που ήταν αφιερωμένο στην τρισδιάστατη εκτύπωση, οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν τρία μοντέλα σε εφαρμογή με την οποία είχαν ήδη εξοικειωθεί από την πρώτη διδακτική επίσκεψη. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η απόκτηση δεξιοτήτων απαραίτητων για τη χρήση της εφαρμογής AI με στόχο την καλύτερη περίγραφη του μοντέλου που επιθυμούν, ώστε να πάρουν τελικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τον 3D εκτυπωτή.

Οι εκπαιδευτές-εθελοντές επέδειξαν υψηλό βαθμό συνεργασίας και επαγγελματισμού επιτυγχάνοντας μεγάλο βαθμό συνεργασίας και ενεργούς συμμετοχής με τους μαθητές.

Έπεται συνέχεια…

Οι εκπαιδευτικοί

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΚ Κομοτηνής

Δρ. Ανδρέας Ν. Χατζηαγαπίου

 

Η υποδιευθύντρια του 1ου ΕΚ Κομοτηνής

Πατσαλή Κωνσταντινιά

 

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής του 1ου ΕΚ Κομοτηνής

Λαφτσή Παναγιώτα