3η Διδακτική Επίσκεψη – VR και βιωματικές δράσεις.

exagono 03

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε ομάδα μαθητών του τμήματος Γ-1 πληροφορικής Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ στο Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του δήμου Κομοτηνής.

exagono 05

Οπως και στις προηγούμενες επισκέψεις οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις σχετικές με την εικονική πραγματικότητα και τις εφαρμογές της με χρήση ανάλογου κατάλληλου εξοπλισμού (VR handsets). Τα περιεχόμενα της δράσης σχεδιάστηκαν και συντονίστηκαν από εθελοντές από ξένες χώρες του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono οι οποίοι βρίσκονται στην χώρα μας.

exagono 01p

Εκτός ότι διασκέδασαν είχαν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις δυνατότητες των νέων αυτών τεχνολογιών πληροφορικής και να αποτιμήσουν τη δυναμική τους η οποία προβλέπεται σύντομα να είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό και σε πληθώρα εφαρμογών.


exagono 02 exagono 03

 

Παράλληλα συμμετείχαν και σε βιωματικές δράσεις σχετιζόμενες με την ανάπτυξη στρατηγικών επίλυσης πνευματικών παιγνίων, κώδικες επικοινωνίας και δεξιότητες ομαδοσυνεργασίας.

exagono 04 exagono 06

Την δράση οργάνωσαν ο διευθυντής 1 ΕΚ Κομοτηνής καθηγητής πληροφορικής Δρ. Ανδρέας Χατζηαγαπίου σε συνεργασία και των συνοδών καθηγητών πληροφορικής Ματθαίου Μηλιώνη και Γεώργιου Νάνου.