Άρθρα ανά μήνα: Ιανουάριος 2026
Ευκαιρία για παραμύθια!

Σήμερα είχαμε προσκαλεσμένους στην τάξη μας τους ήρωες από τη σειρά παραμυθιών:Μικροί κύριοι -Μικρές κυρίες.
Μας διασκέδασαν με τα κατορθώματά τους η κ.Πεισματάρα ,η κ.Αμπρα Κατάμπρα ,ο κ.Σκανδαλιάρης ο κ.Δυναατός κ.α
Τα παραμύθια ήταν μια όμορφή ιδέα δώρου γενεθλίων και εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία να τα αξιοποίήσουμε τόσο μέσα στο σχολείο μας όσο και στον προαύλειο χώρο του σχολείου μας.
Ο Σίμος και ο σεισμός!
Το σχολείο μας μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.
Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα :Ο Σίμος και ο σεισμός, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το φαινόμενο του σεισμού ,τόσο μέσα από τη μυθολογία όσο και μέσα από τις φυσικές επιστήμες.Ταξίδεψαν σε χώρες με έντονη σεισμική δραστηριότητα ,έμαθαν τους μύθους τους που σχετίζονται με το σεισμό,και έφτασαν στη χώρα μας μαθαίνοντας για τον αρχηγό των Γιγάντων, τον Εγκέλαδο.
Δεν έμειναν όμως στις πληροφορίες της μυθολογίας,έμαθαν τονπραγματικό λόγο που η γη κουνιέται και γίνεται σεισμός
Φυσικά τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού κυριάρχησαν και οι μαθητές μας εμπλούτισαν με αυτό τον τρόπο τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους.
Φτιάξε το δικό μου παραμύθι!
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι!
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Αν ήμουν Ποσειδώνας για μία μέρα…..
Ταξίδι στην παραμυθοχώρα!
Το αστέρι της Ευχής
Με μεγάλη χαρά οι μαθητές μας δημιούργησαν το δικό τους αστέρι ευχών το οποίο ταξιδεύει στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό.
Με τη μεγαλύτερη ευχή για όλους τηςνΥγεία!
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.













