Αποχαιρετώντας την Άνοιξη 2023

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ | , στις 31-05-2023

Η Άνοιξη είχε μπει για τα καλά , αλλά ο καιρός μας έκανε  νάζια και η ζέστη δεν έλεγε να έρθει. Εμείς όμως μέσα από το υπέροχο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, την ακούσαμε, την αισθανθήκαμε, την οραματιστήκαμε, παίξαμε με αυτήν, την τραγουδήσαμε, χορέψαμε, την ζωγραφίσαμε, κάναμε κατασκευές, περάσαμε ωραία και δημιουργικά!

Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις.

Ναι την φτιάχνεις.
Κάθε φορά από την αρχή.
Όλο και πιο ζωντανή.
Όλο και πιο ποτισμένη.

Ναι την φτιάχνεις.
Με εκείνα τα χρώματα που σημαίνουν αρμονία.
Και με εκείνες τις λέξεις που δηλώνουν αρχή.

Ναι την φτιάχνεις.
Με εκείνο το φως, που μπορεί να σου δώσει Παράδεισο.
Και με εκείνα τα λουλούδια που μυρίζουν ζωή.

Ναι την φτιάχνεις.
Με εκείνο το άρωμα της αθάνατης, Ελπίδας.
Και με εκείνη την Πίστη που θα σε κάνει να μην φοβηθείς…

Τραγούδι :Η Άνοιξη

Παραμύθι :Το κοριτσάκι και η Μέλισσα

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 

ΤΜΗΜΑ 1 ΑΝΟΙΞΗ ΟΚ

ΤΜ 2 ΑΝΟΙΞΗ ΣΟΣ

DD

ΤΜΗΜΑ 4 ΑΝΟΙΞΗ

AGGLIKA OK 1

LET’S SING WITH MRS STELLA AND FOXY

 

 Ας θυμηθούμε παίζοντας ,όμορφες και χαρακτηριστικές εικόνες από τη θεματική ενότητα της Άνοιξης.

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΖΛ 1- ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΖΛ 2 -ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

H Mανούλα γιορτάζει

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 13-05-2023

ΨΨ

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος.Η μικρασιατική θεότητα Κυβέλη, γνωστή στους Έλληνες ως Ρέα λατρεύονταν ως θεά της γης, της άγριας φύσης και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία ήταν η πρώτη γυναίκα που γέννησε με τοκετό και μεγάλωσε με το μητρικό της γάλα τα παιδιά της Στην ελληνική μυθολογία συναντάμε την μητέρα Γη, την πρώτη μητέρα, που λατρεύονταν σαν θεότητα. Η μητέρα Γη ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φύσης και μητέρα των πάντων.

ψψψ 1

 Ιστορικά προέρχεται από ένα αμερικανικό κίνημα των γυναικών-μητέρων με το όνομα Mothers Friendships Day που ιδρύθηκε το 1965 υπό την Άνν Τζάρβις (Ann Jarvis) κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου εμφύλιου πολέμου (1861-1865). Το κίνημα των γυναικών δραστηριοποιήθηκε υπέρ της ειρήνης με διάφορες ακτιβιστές δραστηριότητες και συνέχισε τις δράσεις ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου όπως ο αγώνας για την επανένωση οικογενειών που είχαν χωριστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η Ann Jarvis, που είχε οργανώσει στο παρελθόν “Κλαμπ Εργασίας για την Ημέρα της Μητέρας” για να βελτιώσει την υγιεινή και την υγεία τόσο για στρατόπεδα Ένωσης όσο και για Ομοσπονδιακούς, που υπέστησαν έκρηξη τυφοειδούς, ήθελε να το επεκτείνει σε ετήσιο μνημόσυνο για τις μητέρες, αλλά πέθανε το 1905. Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (14 Μαΐου 2023).H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

                               Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Τους γονείς μας τους τιμάμε και τους αγαπάμε κάθε μέρα του χρόνου, αλλά οι παγκόσμιες ημέρες αυτές μας δίνουν τη ευκαιρία, να τους πούμε και να τους δείξουμε για μία ακόμα φορά πόσο τους αγαπάμε! Οι μέρες την εβδομάδα πριν τη γιορτή της μητέρας ήταν μέρες γεμάτες αγάπη ,δημιουργία και χαμόγελα στο σχολείο μας. Τα παιδιά μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους και τις νηπιαγωγούς συναισθήματα, βιώματα και όμορφες στιγμές με τις μανούλες τους  και ετοίμασαν όμορφα δωράκια για εκείνες περιμένοντας ανυπόμονα την Κυριακή 14 Μαϊου για να τα προσφέρουν με μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά πολλά φιλιά στην καλύτερη μαμά του κόσμου ,στη δική τους μαμά !!

      Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,Πατήστε εδώ για να ακούσετε το τραγούδι

μανουλα τμημα 1Β

ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΜΗΜΑ 2΄ΛΚ

μητερα τμημα 3

ΣΣΣ

  

 

 

© SanSimera.gr

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/22

© SanSimera.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση