Οι δεινόσαυροι στο νηπιαγωγείο μας!

Οι δεινόσαυροι, αγαπημένο θέμα συζήτησης για τα παιδιά μας που τους λατρεύουν! Έτσι και εμείς δεν αφήσαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για αυτούς.

Αρχικά, καταγράψαμε τις γνώσεις μας για τους δεινοσαύρους που ομολογουμένως ήταν αρκετές!

Στη συνέχεια αναρωτηθήκαμε και καταγράψαμε όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για τους δεινοσαύρους αλλά και πως θα μπορούσαμε να λύσουμε κάθε απορία ή ερώτημά μας!

Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και μέσα από τα βιβλία πήραμε πολύτιμες πληροφορίες ταξιδεύοντας σε εκείνη τη μυστηριώδη εποχή!

Μάθαμε για κάθε λογής δεινόσαυρο μα δημιουργήσαμε και καινούρια είδη!

Μάθαμε πως ξεχωρίζουν οι σαρκοφάγοι από τους φυτοφάγους και χωριστήκαμε σε ομάδες να βρούμε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματά μας!

Ορίστε κάποια από αυτά :

  1. Οι δεινόσαυροι κάνουν φωλιές και πίνουν νερό (αναζήτηση στο διαδίκτυο)
  2. Οι δεινόσαυροι έχουν μύτη (αναζήτηση σε βιβλία)
  3. Παρουσίαση για τους ράπτορες

Η περιέργειά μας όμως μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Πώς ξέρουμε τόσα πολλά για τους δεινόσαυρους αφού έχουν εξαφανιστεί;

Ψάχνοντας, μάθαμε πως όλα όσα ξέρουμε γι’ αυτούς τα μάθαμε από τους παλαιοντολόγους, επαγγελματίες που ασχολούνται με το να βρίσκουν και να μελετούν απολιθώματα δεινοσαύρων. Και κάπως έτσι έπεσε στα χέρια μας η βαλίτσα ενός παλαιοντολόγου και βρήκαμε ευκαιρία να ανακαλύψουμε το συναρπαστικό αυτό επάγγελμα.

Μέσα ανακαλύψαμε όλα τα σύνεργα ενός παλαιοντολόγου, σηκώσαμε μανίκια και πιάσαμε δουλειά. Ναι ναι καλά καταλάβατε… Κάναμε κανονική ανασκαφή! Και ανακαλύψαμε τον σκελετό ενός Τυραννόσαυρου. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη!

Κι επειδή μας άρεσε πολύ, το ξανακάναμε, ανακαλύπτοντας αυτή την φορά ανάμεσα στις μακαρονο-πέτρες τον σκελετό ενός Τρικεράτοπα!

Στη συνέχεια, με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα Μουσείου, περιηγηθήκαμε σε μουσεία δεινοσαύρων διαδικτυακά και γνωρίσαμε τα διαφορετικά είδη! https://naturalhistory2.si.edu/vt3/NMNH/z_tour-022.html

Έτσι, δημιουργήσαμε και τους δικούς μας δεινοσαύρους με όρεξη και ποικίλα υλικά. Καμαρώστε μερικά από τα έργα μας!

Σκελετοί δεινοσαύρων με μακαρόνια

Ομοιώματα δεινοσαύρων από αλουμινόχαρτο και άλλα υλικά!

Δεινόσαυροι από χάρτινα πιάτα

Σκελετός Τυραννόσαυρου Rex από ρολά χαρτιού

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναπαραστήσουμε τους δεινόσαυρους. Μεταμορφωθήκαμε σε κάθε είδος δεινοσαύρου έξω στην αυλή και το καταευχαριστηθήκαμε!

Εκτός αυτού, φτιάξαμε σκιές δεινοσαύρων με το σώμα μας!

 

 

Το καλύτερο όμως σας το φυλάξαμε για το τέλος! Τα παιδιά ζήτησαν να φτιάξουμε μουσείο δεινοσαύρων και φυσικά εμείς δεν μπορούσαμε να τους αρνηθούμε μία τόσο υπέροχη και πρωτοποριακή ιδέα!!

Το ταμείο, η έκθεση και το μαγαζάκι για τα αναμνηστικά, όλα δημιουργήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά που στιγμή δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους!

Αφού δημιούργησαν τα εκθέματα, ετοίμασαν και τις απαραίτητες πινακίδες για το Μουσείο Δεινοσαύρων.

Τα παιδιά της τάξης σε ρόλο ξεναγών ενημέρωναν τους επισκέπτες οι οποίοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας έκοψαν τα εισιτήριά τους, περιηγήθηκαν στο μουσείο, αγόρασαν τα αναμνηστικά τους και αποχώρισαν!! Ο φύλακας του μουσείου φρόντισε να διατηρηθεί η τάξη και υπενθύμιζε στους επισκέπτες να μην αγγίζουν τα εκθέματα και να κάνουν ησυχία.

 

 

Εμείς το λατρέψαμε, εσείς;