Την διατροφή μου εγώ προσέχω, καλή υγεία για να έχω!

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήσαμε στην τάξη μας το 1ο εργαστήριο δεξιοτήτων με θέμα τη διατροφή. Ο τίτλος που του δώσαμε είναι “Τη διατροφή μου εγώ προσέχω, καλή υγεία για να έχω!”

Αρχικά, μιλήσαμε για τις διατροφικές συνήθειες του καθενός και αποτυπώσαμε στο χαρτί το αγαπημένο μας φαγητό.

Στη συνέχεια, τονίσαμε τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής, παρατηρήσαμε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, τη συνθέσαμε όλοι μαζί στην τάξη μας και ο καθένας τη σχεδίασε με τον δικό του τρόπο.

Μιλήσαμε για τη σημασία της ένταξης των φρούτων και των λαχανικών στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες και επιχειρήσαμε να τα κατηγοριοποιήσουμε στις δύο μεγάλες ομάδες, με οδηγό το αρχικό γράμμα της κάθε ομάδας.

Δημιουργήσαμε λαχανανθρωπάκια και φρουτανθρωπάκια με πολλή φαντασία!

Έπειτα, διαβάσαμε πολλά παραμύθια με θέμα τη διατροφή. Περισσότερο ασχοληθήκαμε με την “Πολύ πεινασμένη κάμπια” του E. Carl. Αφού διαβάσαμε την ιστορία, προσπαθήσαμε να βάλουμε στη σωστή χρονολογική σειρά τις εικόνες και να την αφηγηθούμε ξανά.

Πήραμε τις νερομπογιές μας και φτιάξαμε με πολλά ωραία χρώματα τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, την κάμπια!

Το παραμύθι αυτό μας έδωσε αφορμή να φτιάξουμε ξανά την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, αυτή τη φορά με όλα τα φαγητά που έφαγε η πεινασμένη κάμπια.

Επιπλέον, συζητήσαμε για τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές, παίξαμε παιχνίδια ομαδοποίησης και αποτυπώσαμε στο χαρτί όσα είναι καλό να τρώμε και όσα πρέπει να τρώμε σε μικρότερη ποσότητα.

Τέλος, συνθέσαμε το διατροφικό πιάτο και μιλήσαμε για την αξία του να τρώμε ένα πλήρες γεύμα