Πρώτες Βοήθειες

Το σχολείο μας επισκέφθηκε μητέρα μιας μαθήτριας (ιατρός) η οποία μίλησε στα παιδιά για τις «Πρώτες Βοήθειες» και μας περιέγραψε τις τεχνικές αντιμετώπισης ενός ατυχήματος, τραυματισμού, πνιγμονής, ρινορραγίας, εγκαύματος.
Την ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες οδηγίες που μας έδειξε.

ΧΟΠΑ Ήρωες

Οι ΧΟΠΑ Ήρωες είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ενημερώνει τους μαθητές για τα κυριότερα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και την άμεση δράση. Τα παιδιά έμαθαν με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο πώς να εντοπίζουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, για να μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός αγαπημένου τους ανθρώπου, όπως ο παππούς και η γιαγιά καλώντας στον αριθμό 112.

“Προστάτεψε το δάσος-είναι πηγή ζωής”

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κλιματική αλλαγή-Φυσικές καταστροφές, Πολιτική Προστασία
Το παρόν πρόγραμμα ανήκει στη θεματική « Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Τα δάση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, κατολισθήσεις και άλλα ακραία γεγονότα. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα στο δασικό οικοσύστημα.

Πειράματα με πάγο και χιόνι!

Τι θα γίνει εάν τοποθετήσουμε στην κατάψυξη νερό; Πάγος ή χιόνι;
Ο πάγος που θα λιώσει πιο γρήγορα; Στον ήλιο, στο καλοριφέρ, στο τραπέζι, στο ψυγείο ή στο χέρι μας; Πώς δημιουργείται το χιόνι;

Υποθέσεις, πειράματα, ανακαλύψεις και παιχνίδι με το χιόνι!