Βεβαιώσεις φοίτησης

Αγαπητοί γονείς,

παρακαλείστε όσοι ενδιαφέρεστε για χορήγηση βεβαίωσης φοίτησης στο νηπιαγωγείο (προκειμένου να εγγραφείτε στο Δημοτικό), μπορείτε να προσέρχεστε από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 13:00 – 14:00. Εφόσον συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση, θα παραλαμβάνετε αμέσως τη βεβαίωση.

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

Οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία , για το σχολικό έτος 2022 -2023, θα πραγματοποιηθούν από 1-20 Μαρτίου 2022. Παρακαλώ, όπως δείτε τη διαδικασία εγγραφών στην ακόλουθη  εγκύκλιο. Αφού ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ηλεκτρονικής εγγραφής , η κατάθεση των  δικαιολογητικών, θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τη 13:00 έως τις 14:00, κατόπιν ραντεβού λόγω αποφυγής διασποράς του covid-19. Για πληροφορίες καλέστε μας στο 2102519004 τις ανωτέρω ώρες.



Λήψη αρχείου

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΟΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ

Αδάνων

Ολόκληρη

Αδριανού

1-τέλος μονά

Αδραμιτίου

Ολόκληρη

Αίνου

Ολόκληρη

Ανθέων

1-5,2-8

Ατταλείας

2,4

Βοσπόρου

1-11,2-12

Βρυούλων

1-17,2-24

Δαβάκη

1-5.2-6

Δαρδανελλίων

Ολόκληρη

Ελλησπόντου

Ολόκληρη

Επταλόφου

25-27,28-36

Εφέσου

Ολόκληρη

Ικονίου

Ολόκληρη

Καλλιπόλεως

Ολόκληρη

Καππαδοκίας

Ολόκληρη

Κιζίκου

Ολόκληρη

Κιλικείας

Ολόκληρη

Κοιμίσεως Θεοτόκου

26-τέλος

Κρήνης

Ολόκληρη

Κυδωνιών

Ολόκληρη

Λ.Δεκελείας

83-109,116-150

Μαγνησίας

Ολόκληρη

Μερσίνης

Ολόκληρη

Μουδανιών

Ολόκληρη

Ν. Τρυπιά

19-τέλος , 22-τέλος

Νίκαιας

Ολόκληρη

Νικομηδείας

Ολόκληρη

Σμύρνης

45-τέλος

Περγάμου

Ολόκληρη

Πίνδου

1 έως 25

Σ.Σταματιάδη

Ολόκληρη

Σάρδεων

1-19,2-18

Σινώπης

1-5,2-6

Ταταούλων

Ολόκληρη

Τραπεζούντος

1-5,2-8

Φωκών

1 έως 9

Χατζηγεωργίου

Ολόκληρη

Διευκρινίζεται ότι : όταν αναγράφεται :   μονός αριθμός έως ….  , αφορά τους μονούς, ενώ όταν αναγράφεται ζυγός αριθμός έως ….., αφορά τους ζυγούς

Φεβρουάριος- Ηλιακό Σύστημα

Ο Φεβρουάριος ήταν αφιερωμένος στο ηλιακό μας σύστημα.

Τα παιδία παρακολούθησαν το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=ynGGpEgBJyM

σχεδίασαν τον δικό τους πλανήτη και τον ονόμασαν.

Διαβάσαμε το παραμύθι «ο Φεγγαροσκεπαστής» και ζωγράφισαν το δικό τους τέλος.

Ακόμη, σχεδίασαν στα χαρτόνια διαστημόπλοια, ενώσαμε καρέκλες και επιβιβάστηκαν στο διαστημόπλοιό τους για να ξεκινήσει το ταξίδι τους στο διάστημα.

Στη συνέχεια, παίξαμε κινητικό παιχνίδια σύμφωνα με το τραγούδι:

https://www.youtube.com/watch?v=39SpOKpjGTM

Συζητήσαμε για την έλλειψη βαρύτητας που υπάρχει στη σελήνη και τη ζωή των αστροναυτών εκεί.

Είδαμε και τα παρακάτω σχετικά βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=RwvLm7UmlY8

https://www.youtube.com/watch?v=6mYb2UNu6wg

Επιπλέον, μιλήσαμε για τις φάσεις τις σελήνης, ενώ πολλά παιδιά παρατήρησαν το φεγγάρι από το παράθυρο του δωματίου τους και ενημέρωσαν, την επόμενη μέρα, την ολομέλεια της τάξεις για τις παρατηρήσεις τους.

Το φαινόμενο της μέρας και της νύχτας μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Τα παιδιά δραματοποιούν το φαινόμενο. Ένα παιδί είναι ο ήλιος και τα άλλα δύο αποτελούν τη γη. Η γη γυρίζει αργά με μουσική και μόλις η μουσική σταματά, εκείνος που κοιτάζει τον ήλιο λέει «Καλημέρα» ενώ εκείνος που δεν τον κοιτάζει ροχαλίζει!

16

Έκαναν παζλ δουλεύοντας σε τριάδες στον υπολογιστή με θέμα το φεγγάρι και τον ήλιο και μια κατασκευή.

Τέλος, μάθαμε για τις σκιές:

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-10778

 

Έπαιξαν με το φως και τις σκιές με τη βοήθεια του προτζέκτορα. Είδαν πως αλλάζει το μέγεθος της σκιάς τους, καθώς πλησιάζουν/απομακρύνονται από την πηγή του φωτός. Πρόσεξαν τις σκιές που κάνουν διάφορα άλλα αντικείμενα και έφτιαξαν σχέδια με τα χέρια τους.

Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα

Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία

Οι δεξιότητες στόχευσης του δεύτερου προγράμματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων που εφαρμόζαμε στο σχολείο (Δεκέμβριος-Ιανουάριος) ήταν: δεξιότητες μάθησης όπως κριτική σκέψη, επικοινωνία και συνεργασία, δεξιότητές κοινωνικής ζωής, διαμεσολάβησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης.

Ενδεικτικές δραστηριότητες:

Δημιουργία ενός μπουκέτου λουλουδιών που διακοσμεί την τάξη μας. Οι μαθητές ζωγράφισαν μέσα σε κάθε λουλούδι το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Έπαιξαν παιχνίδια ρόλων αναφορικά με τη διαφορετικότητα και δραματοποίησαν κοινωνικές ιστορίες για τη διαχείριση των συναισθημάτων.

Άκουσαν το παραμύθι «Η λευκή και η μαύρη σοκολάτα» και προσπάθησαν να συνεχίσουν την ιστορία δίνοντας το δικό τους τέλος. Συζητήσαμε για τα συναισθήματα των ηρώων και δημιουργήθηκαν καταστάσεις επιχειρηματολογίας με βάση την ιστορία.

2.3

“Εσύ και εγώ μαζί”: δημιούργησαν έναν πύργο με τουβλάκια πάνω στα οποία υπήρχε κολλημένο ένα χαρτάκι με το όνομα κάθε μαθητή. Ο καθένας προσπάθησε να αφαιρέσει το τουβλάκι του χωρίς να πέσει ο πύργος.

2.4Παρακολούθησαν το παραμύθι “Η εχθρόπιτα” και πρότειναν τρόπους επίλυσης των διαφορών που μπορεί να προκύψουν. Στην συνέχεια, προσπάθησαν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι να αναπαραστήσουν καταστάσεις διένεξης καθώς και τον τρόπο επίλυσής τους.

Ανακάλυψαν την “μυστική” συνταγή της φιλίας και έφτιαξαν μια ομαδική κατασκευή, την κουρτίνα της αγάπης.  Πάνω σε αυτήν, ο καθένας έστειλε στους φίλους του το δικό του μήνυμα αγάπης μέσα σε μια καρδιά.

Παρακολούθησαν κουκλοθέατρο για τη διαφορετικότητα, «Ο Ζαμπντερφίλιο».

https://www.slideshare.net/IoannaChats/zabderfilio

Στη συνέχεια, φτιάξαμε γνωστικό χάρτη για το τι θα κάναμε αν ερχόταν ένα παιδί σαν τον Ζαμπντερφίλιο στην τάξη μας. Μερικές από τις απαντήσεις των παιδιών ήταν:

  • «Στην αρχή δε θα του μιλούσα πολύ.»,
  • «Θα του πρότεινα να παίξουμε μαζί ένα επιτραπέζιο.»,
  • «Θα του έλεγα να γίνουμε φίλοι.» και
  • «Θα τον πλησίαζα για να του πιάσω την κουβέντα.»

Δράσεις από τους πρώτους μήνες στο σχολείο

Ξεκινήσαμε τη χρονιά με τον αγιασμό και ακολούθησαν πολλά παιχνίδια γνωριμίας. Σκοπός μας ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τις δασκάλες τους και να γνωριστούν μεταξύ τους. Η μετάβαση των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και η δημιουργία κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ήταν βασικές μας επιδιώξεις. Δημιουργήσαμε την «ΟΜΑΔΑ της τάξης μας» και φτιάξαμε το δικό μας συμβόλαιο.

1

Βασικός στόχος της προσχολική αγωγής αλλά και προϋπόθεση για την ανταπόκριση του παιδιού στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα είναι η προσωπική και η κοινωνική ανάπτυξη του. Έχοντας ως γνώμονα αυτό οι μαθητές μας αναγνώρισαν το συρτάρι τους από το όνομά τους, εργάστηκαν σε ζευγάρια για να γνωρίσουν τους φίλους τους, προσπάθησαν να τους περιγράψουν και να τους ζωγραφίσουν. Έγραψαν το όνομά τους (υπογραφή τους) όπως μπορούν και βγήκαμε στην αυλή για να εντοπίσουν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους στο ζωγραφισμένο αλφάβητο.

2

Προγραμματίστηκαν δράσεις σχετικά με τη διαδικασία του τρύγου, της σποράς και της συγκομιδής λαχανικών

Εξασκήθηκαν στη λεπτή κινητικότητα και στα μαθηματικά

6

Χωρίστηκαν σε ομάδες, προετοίμασαν και παρουσίασαν ιστορίες στο κουκλοθέατρο

7

Γνωρίσαν τις ηπείρους, τα επαγγέλματα και τα μέσα μεταφοράς

Συμμετείχαν σε πειράματα

Και συνεχίζουμε….

Ζω Καλύτερα-Ευ Ζην

ΥΓΕΙΑ: Διατροφή και Άσκηση

Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό

 Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος που εφαρμόζαμε στο σχολείο μας κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβρη-Νοέμβρη  ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες καθώς και τα οφέλη της άσκησης για την καλή υγεία. Παράλληλα, καλλιεργούνταν δεξιότητές μάθησης «4C» (επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα).

Ενδεικτικές δραστηριότητες:

Τα παιδιά περπάτησαν σαν ντετέκτιβ και αποκρυπτογράφησαν στοιχεία

Άκουσαν το ηχογραφημένο μήνυμα του ντετέκτιβ Βανς και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να βρει λύσεις

1.3

Ο ντετέκτιβ έστειλε τον πρώτο του γρίφο και προσπάθησαν να τον λύσουν φτιάχνοντας την πυραμίδα της φυσικής δραστηριότητας

Συνέντευξη από τη γυμνάστρια του συστεγαζόμενου 2ου Δημοτικού σχολείου και παιχνίδια εκγύμνασης

Οι μαθητές δουλεύοντας σε ομάδες, επινόησαν κινητικά παιχνίδια αξιοποιώντας απλά αντικείμενα όπως ένα μπουκάλι και μια κορδέλα. Σχεδίασαν το παιχνίδι τους και το παρουσίασαν στην ολομέλεια της τάξης.

Ζωγράφισαν το πιάτο διατροφής τους με τροφές που τρώνε το μεσημέρι. Συζητήσαμε σχετικά με τη σωστή διατροφή, τα φρούτα/λαχανικά της εποχής και τη μεσογειακή πυραμίδα. Τέλος, επανεξέτασαν το πιάτο διατροφής που είχαν ζωγραφίσει.