Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Τιμώντας τους Παππούδες και τις Γιαγιάδες μας

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ | Κατηγορία ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ | , στις 02-10-2024

Στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, αφιερώνοντας χρόνο για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας – τους αγαπημένους μας ανθρώπους που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη, σοφία και γλυκιές αναμνήσεις.

Μια γιορτή γεμάτη αγάπη:
Η ημέρα ξεκίνησε με συζήτηση για τη σημασία της τρίτης ηλικίας. Τα παιδιά μοιράστηκαν όμορφες ιστορίες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, τι αγαπούν περισσότερο σε αυτούς και πώς τους κάνουν να νιώθουν ξεχωριστοί.

Δημιουργήσαμε δώρα αγάπης:
Στη συνέχεια, τα παιδιά έφτιαξαν όμορφες καρτούλες για να τις χαρίσουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Με χρώματα, αυτοκόλλητα και λίγη βοήθεια , δημιούργησαν μοναδικά μηνύματα αγάπης που εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους.

473244115 947535314110179 7987759065071961825 n 473323519 1141244900966375 3790306164528918502 n

Τραγουδήσαμε για αυτούς:
Η ημέρα μας έκλεισε με ένα όμορφο τραγούδι αφιερωμένο στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τα παιδιά τραγούδησαν με ενθουσιασμό, στέλνοντας το δικό τους “ευχαριστώ” μέσα από τις γλυκές φωνούλες τους.

Μαθήματα για μικρούς και μεγάλους:
Μέσα από αυτή τη γιορτή, τα παιδιά έμαθαν:

  • Την αξία του σεβασμού και της αγάπης προς τους ηλικιωμένους.
  • Πώς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από λόγια και δημιουργικές πράξεις.
  • Τη σημασία του να περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια.

Παροτρύνουμε ολους να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να επισκεφθούν ή να επικοινωνήσουν με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους της οικογένειας. Μια μικρή πράξη, όπως ένα τηλεφώνημα ή μια ζεστή αγκαλιά, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή τους.

Η Ημέρα Τρίτης Ηλικίας μας υπενθύμισε ότι η αγάπη και η φροντίδα είναι τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούμε να δώσουμε και να λάβουμε.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση