Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.
Πλούταρχος

Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.
Πλούταρχος
Ο χώρος στον οποίο ζούμε και κινούμαστε είναι πολύ σημαντικός, για αυτό και όλοι μας προσπαθούμε να φτιάξουμε τον προσωπικό μας χώρο όσο πιο όμορφο και ασφαλή μπορούμε. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, πως τα παιδιά μας περνούν ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας τους στο σχολείο (ίσως και το μεγαλύτερο από τις 7:45 έως τις 17:30) αναλογιστείτε πόσο αναγκαίο είναι να το φροντίζουμε. Ο χώρος, πλέον, θεωρείται ισότιμος παράγοντας μαζί με όλους τους υπόλοιπους που διαμορφώνουν το σχολικό περιβάλλον (Γερμανός, 2002). Τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος προσφέρουν στα παιδιά διάφορα ερεθίσματα και ευκαιρίες για μάθηση. Συγκεκριμένα ο αύλειος χώρος αποτελεί το “πρόσωπο” του σχολείου. Είναι αυτό που πρωτοσυναντούν τα παιδιά ερχόμενα κάθε πρωί, και πρέπει να τα κάνει να αισθάνονται ασφάλεια, οικειότητα και ζεστασιά ώστε να τους βοηθήσει να αποχωρίζονται τους γονείς τους. Επιπλέον, τα παιδιά εκεί περνούν το διάλειμμά τους καθώς και κάνουν κάποιες δραστηριότητες και δράσεις, οπότε πρέπει να τους προσφέρει δυνατότητες ελεύθερης κίνησης και παιχνιδιού, εξερεύνησης, επαφής με τη φύση (Ταμουτσέλη, 1997).
Για όλους αυτούς και για αναρίθμητους ακόμα λόγους αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε τον αύλειο χώρο του σχολείου μας για να τον κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό. Έτσι κι αλλιώς το σχολείο μας είναι χτισμένο σε ένα πανέμορφο σημείο της πόλης με εκπληκτική θέα που σε προδιαθέτει για εξωτερικές δράσεις. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας με στόχο την “Ενδυνάμωση σχέσεων με την οικογένεια με πρακτικές και ευκαιρίες συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του νηπιαγωγείου” μαζί με τους γονείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαμόρφωσης της αυλής μας, η οποία ήδη έχει αρχίσει να παίρνει άλλη μορφή. Είχαμε την ευκαιρία και την Πέμπτη 18 Μαΐου, όπου συμμετείχαμε στην Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης (Outdoor Classroom Day) να φυτέψουμε με τα παιδιά όμορφα λουλουδάκια, τα οποία και αυτά συνέβαλαν με τη σειρά τους στην αισθητική αναβάθμιση της αυλής μας.
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες!!!Έπεται συνέχεια…
Ποτέ μην υποτιμάτε την ικανότητά σας να βελτιώσετε τη ζωή κάποιου.
Greg Louganis
Έχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους.Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Όπως πάντα κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου τιμούμε την ημέρα
της μητέρας. Φέτος η γιορτή της μητέρας πέφτει στις 14 Μαΐου και σήμερα Παρασκευή οι μανούλες είχαν την τιμητική τους.
Βέβαια, τις μανούλες μας τις αγαπάμε και τους το δείχνουμε καθημερινά και με κάθε τρόπο, όμως και μία ημέρα για να μας το υπενθυμίζει δεν βλάπτει.
Φτιάξαμε όμορφα λουλουδάκια και τα “φυτέψαμε” στα κουβαδάκια για να βρει κάθε μαμά το δικό της λουλούδι. Ζωγραφίσαμε τη μαμά, φτιάξαμε καρδούλες, ακούσαμε τραγουδάκια, χορέψαμε, τραγουδήσαμε… Κάναμε τα πάντα για τις μαμάδες μας.
Μαμάδες, σας ευχαριστούμε που υπάρχετε!!!Σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για εμάς!!!Σας αγαπάμε πολύ!!!
Κι ένα τέταρτο μητέρας
αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει.
Που να το ανακράξεις
σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.
Οδυσσέας Ελύτης