327725035 594816085794247 5050981439806085038 n

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω της πανδημίας με μεγάλη χαρά η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας ανοίγει τις πύλες της.

Σκοπός της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι καταρχάς να αναπτύξουν τα παιδιά θετικά συναισθήματα για τα βιβλία.

Είναι μία αφορμή να περάσουν τα παιδιά δημιουργικό χρόνο με τους γονείς τους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να μάθουν να είναι υπεύθυνα, καθώς η δανειστική βιβλιοθήκη έχει τους κανόνες της.

Στο σχολείο μας μαζί με τα παιδιά οργανώσαμε τη βιβλιοθήκη μας, ετοιμάσαμε τις καρτέλες δανεισμού, τους φακέλους, τα φύλλα εργασίας και τους κανόνες.

Η διαδικασία του δανεισμού απλή. Κάθε Παρασκευή κάθε παιδί διαλέγει ένα βιβλίο και στην ατομική καρτέλα δανεισμού γράφει την ημερομηνία και τον τίτλο του βιβλίου που δανείστηκε, όπως μπορεί. Ο φάκελος ετοιμάζεται.

Οι κανόνες απλοί!!!

Επιστρέφω το βιβλίο απαραιτήτως κάθε Δευτέρα όπως το παρέλαβα την Παρασκευή.

ΔΕΝ το σκίζω.

ΔΕΝ το τσαλακώνω.

ΔΕΝ το μουτζουρώνω.

ΔΕΝ τρώω πάνω από το βιβλίο.

ΑΛΛΑ το ξεφυλλίζω με σεβασμό και αγάπη.

Το κρατώ με τα δυο μου χέρια.

Χρησιμοποιώ σελιδοδείκτη (Εξάλλου, για αυτό τους φτιάξαμε!!!)

Κάθε Δευτέρα τα παιδιά επιστρέφουν το βιβλίο και στην ολομέλεια της τάξης παρουσιάζουν την εργασία τους και μας λένε λίγα λόγια για το βιβλίο που διάβασαν.

329687455 546923917420479 2647652381236828018 n

Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει.

 Βίκτωρ Ουγκώ