Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο μας, ήταν η έμπνευση μας για να δημιουργήσουμε. Τα πεσμένα φύλλα είχαν την τιμητική τους στις μικρές εργασίες μας. Κι αφού αυτό μας αποχαιρέτησε , ας σας παρουσιάσουμε παρακάτω τι φτιάξαμε.

.png
Τοποθετούμε ένα φύλλο στη μέση του χαρτιού. Τα παιδιά βάφουν όλο το χαρτί όπως και με όποιο χρώμα θέλουν. Στη συνέχεια βγάζουμε το αληθινό φύλλο και από κάτω έχει δημιουργηθεί το αποτύπωμα του φύλλου. Τα ζωγραφισμένα αληθινά φύλλα μπορούμε να τα επεξεργαστούμε περαιτέρω καθώς και να κρεμάσουμε στη τάξη με μια όμορφη κατασκευή.

 

.png
Παιχνίδια: 1)Ενώσαμε τα διάφορα χρωματιστά φύλλα με τη μορφή του παζλ, ψάχνοντας το άλλο μισό. 2)Περάσαμε τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου από τρύπα σε τρύπα (με σύρμα πίπας). Δημιουργίες:  1) Ζωγραφίσαμε το μήλο μας. Κολλήσαμε στο περίγραμμα κόκκινο χαρτί-ταινία και βάψαμε το εσωτερικό του με κόκκινο χρώμα με το πατρόν ενός αληθινού μήλου. 2) Σε έτοιμο πατρόν ενός δέντρου, κολλήσαμε φύλλα για να φτιάξουμε το κορμό και με μπατονέτες ενωμένες φτιάξαμε καφέ φύλλα , αφού τις βουτούσαμε σε καφέ μπογιά.
.png
Ομαδική εργασία: Τα παιδιά βάφουνε με καφέ χρώμα με σφουγγάρι  ή πινέλο τον κορμό του δέντρου και τα κλαδιά. Έπειτα φτιάχνουν τα φύλλα, με τη χρήση ενός ρολού που το βουτάνε σε φθινοπωρινά χρώματα.

 

FotoJet 1 1
Μαζέψαμε φύλλα από την αυλή και τα βάψαμε με πινέλο. Επίσης με το δάχτυλο μας ζωγραφίσαμε με φθινοπωρινά χρώματα το εσωτερικό του φύλλου . Τέλος προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα δέντρο με το αποτύπωμα του χεριού μας και φύλλα με το δάχτυλο μας.           

 

FotoJet 2
Αφού κάναμε τα φύλλα κομματάκια, φτιάξαμε τα σαλιγκαράκια μας και τα σκατζοχοιράκια μας.
263034779 434122035034935 6364886056927448761 n 1
Τέλος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της ελιάς, φτιάξαμε τα ατομικά στεφάνια ,από ελιά.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση