Μένουμε Σπίτι …… και ενημερωνόμαστε

Μια ιστορία



Λήψη αρχείου

πηγή:https://www.openbook.gr/covibook/

και ένα βίντεο

πηγή: youtube

Ζωγραφίστε κι εσείς το δικό σας μήνυμα, Μένουμε σπίτι , και αν θέλετε στείλτε τις ζωγραφιές σας στο email μας  mail@1nip-atalant.fth.sch.gr  για τις ανεβάσουμε 

 

 

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Αταλάντης στέλνουν το δικό τους μήνυμα, ζωγραφίζοντας,

και τους ευχαριστούμε 

 



Λήψη αρχείου

Καλωσόρισμα

Σας ευχαριστούμε για τη διάθεση σας να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του

1ου Νηπιαγωγείου Αταλάντης!

Ευελπιστούμε ότι με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, θα ανακαλύψετε και θα εξερευνήσετε μαζί με το παιδί σας, δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης στον υπολογιστή σας.

 

Από την κυρία Ε. Σπυροπούλου, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ 60

                                                                                                                ΠΡΟΣ τους γονείς και κηδεμόνες

                                                                                                                         Των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας

Αγαπητοί γονείς

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά υγιείς και δυνατοί στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι.Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας και επιθυμούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη Συνεργασία μας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε καινούργιες διόδους επικοινωνίας ώστε να μοιραστούμε την παιδαγωγική ευθύνη για τις μέρες που το παιδί βρίσκεται στο σπίτι μαζί σας.

Για την ώρα σας λέμε πως το πείσμα και η εγωκεντρική σκέψη της νηπιακής ηλικίας, είναι τα μαγικά στοιχεία των 4-6 χρόνων. Απολαύστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού σας ,ανακαλύψτε τις δεξιότητές του. Είστε οι καλύτεροι παιδαγωγοί που προσφέρουν τη φυσική μάθηση. Ανεκτίμητο πολιτισμικό κεφάλαιο της κάθε οικογένειας και καθοριστικό για τη μετέπειτα ανάπτυξη.

Απολαύστε τις μέρες που σας δίνεται η ευκαιρία να χαρείτε μαζί τα πρωϊνά ξυπνήματα. Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά, αναθέστε ευθύνες της καθημερινής ζωής μέσα στο σπίτι και βάλτε όρια και κανόνες.Φτιάξτε μαζί το ωρολόγιο πρόγραμμα της καθημερινής ρουτίνας στο σπίτι. Θα τα βοηθήσετε να αναπτύξουν αυτοεκτίμηση.

Φτιάξτε μαζί τη λίστα για τα ψώνια στο super market –τα βοηθάτε στην ανάδυση του γραμματισμού, προωθείτε την δεξιότητα της γραφής και της ανάγνωσης.

Το σπίτι είναι γεμάτο στερεά κα σχήματα ,επαναλαμβανόμενα μαθηματικά μοτίβα αριθμούς που σημαίνουν κάτι στην κουζίνα ,στο πλυντήριο στα κοντρόλ. Ευκαιρία για μαθηματικές έννοιες.

Ο σχολιασμός των καιρικών συνθηκών είναι το καταπληκτικότερο μάθημα των φυσικών επιστημών.

Τη σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον την αναπτύσσεται μέσα από τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, προσεκτικά μαθαίνοντας τους κανόνες ατομικής υγιεινής και αποφεύγοντας να δείχνεται το φόβο σας. Μιλήστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.Αναπτύξτε την εθνική ταυτότητα μιλώντας τους για ιστορικά γεγονότα. Επίκαιρο η 25η Μάρτη.

Καλλιεργείστε τη σχέση του με το διαδίκτυο μέσα από εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε μαζί με το παιδί δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε παραμύθια και σχολιάστε ιδιαίτερα τα συναισθήματα και τη στάση των ηρώων. Πέστε μια γλυκιά καληνύχτα και κοιμηθείτε με την αισιόδοξη σκέψη ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη.

Καλή δύναμη σε όλους σας

 

Μένουμε σπίτι συνδεδεμένοι – ΕΚΠΑ

Έντυπο για ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών – παιδιών

 



Λήψη αρχείου