ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το σχολικό πλαίσιο με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους που το απαρτίζουν αποτελεί έναν χώρο εκπαιδευτικό αλλά και χώρο κοινωνικοποίησης όπου συχνά μαθητές , εκπαιδευτικοί και γονείς προσκαλούνται σε νέα δεδομένα, με καινούριες συνθήκες αλλά και ζητήματα που απασχολούν τη σχολική ζωή.

Συγκεκριμένα στη νηπιακή ηλικία οι αλλαγές που συμβαίνουν καλύπτουν πολλά επίπεδα. Τα παιδιά σε αυτήν την περίοδο βιώνουν γνωστικές , κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζεται να έχουν ένα ασφαλές πλαίσιο για να μπορούν να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν.

Οι γονείς στέκονται δίπλα στα παιδιά και ως συνοδοιπόροι και υποστηρικτές θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Έτσι είναι σημαντικό να ενισχυθούν και να πάρουν εφόδια για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και να ενισχύσουν τα παιδιά τους ψυχοσυναισθηματικά αλλά και να νιώθουν οι ίδιοι δυνατοί στο ρόλο τους.

Εδώ και 24 χρόνια το Κέντρο πρόληψης Πυξίδα βρίσκεται δίπλα στα σχολεία για να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να ενισχύσουν πλευρές του εαυτού τους και να βρουν τις δυνάμεις τους ώστε να συνεχίσουν αλλά και να αντιμετωπίσουν τυχόν δυσκολίες και προκλήσεις .

Για το προσεχές διάστημα έχουμε οργανώσει μια σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων για τους γονείς ώστε να υποστηριχτούν στο ρόλο τους αλλά και να επιμορφωθούν σε θεματικές που τους δυσκολεύουν .

Οι συναντήσεις είναι διαδικτυακές και θα γίνονται κάθε Πέμπτη 5-7. 

Οι γονείς χρειάζεται να στείλουν αίτημα στην Πυξίδα για να τους σταλεί ο σχετικός σύνδεσμος



Λήψη αρχείου