Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο νέος υιοθετεί το πρότυπο της καθιστικής ζωής, πράγμα που δεν συμπίπτει με τη φύση κάθε νέου ανθρώπου με γεμάτο και φρέσκο πνεύμα έτοιμο να δεχτεί κάθε επιρροές και επιδράσεις από το περιβάλλον του.

Σαν αποτέλεσμα έρχεται η υποβάθμιση της φυσικής κατάστασης και της υγείας του νέου, καθώς η παχυσαρκία και τα προβλήματα της εξωτερικής εμφάνισης γίνονται όλο και πιο έντονα κυρίως στην εφηβεία. Ο νέος με μειωμένο το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και του δυναμισμού ψάχνει νέα διαφυγή σε τρόπους διασκέδασης καθιστικού περιεχόμενου, χωρίς να συνεργάζεται και δίχως να μαθαίνει τίποτα. Τα παραπάνω στο κείμενο αυτό μάλλον καθιστούν την καθημερινότητα ενός παιδιού ή εφήβου λίγο μαύρη έως πολύ μίζερη, μα είναι κάπως έτσι. Ένα φωτεινό παραθυράκι διαφυγής για ένα νέο ανάμεσα σε πολλά είναι ο αθλητισμός.

rugbyΣε μικρή ηλικία ξεκινά σαν παιχνίδι αυτό εκτονώνει τη δημιουργικότητά του και έτσι το δημιουργικό του εγωισμό. Καθώς το παιδί μεγαλώνει δέχεται όλο και περισσότερες επιδράσεις στο χαρακτήρα του από τον αθλητισμό, αναπτύσσει το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ παράλληλα μαθαίνει να σέβεται το συμπαίχτη του αλλά και τον αντίπαλό του. Υιοθετεί την ευγενή άμιλλα μένοντας συγκροτημένος στη χαρά της νίκης και να αποδέχεται την ήττα σαν κίνητρο βελτίωσης και αυτοκριτικής.

Βαλάντης Γκίκας

Τμήμα A1

1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2013-2014

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση