«Όλα από την αρχή-Everything from scratch»

«Όλα από την αρχή-Everything from scratch», (έκδοση ΚΕΘΙ και UNICEF, 2021, κείμενα Ε. Κατσαμά, εικονογράφηση Μ. Δεληβοριά, σε ελληνική, αγγλική, αραβική και φαρσί γλώσσα)

Μετά από σχετικό αίτημα (αρ. πρωτ. εισ. Υ.ΠΑΙ.Θ. 141763/Δ2/05-11-2021) του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 68/16-12-2021 του Δ.Σ.), το βιβλίο με τίτλο: «Όλα από την αρχή-Everything from scratch», έκδοση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και της UNICEF, του 2021, κρίνεται παιδαγωγικά κατάλληλο και εγκρίνεται η διανομή του στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αξιοποίησή του από εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η έκδοση του βιβλίου « Όλα από την αρχή» (σε κείμενα της Ελένης Κατσαμά και εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κ.Ε.Θ.Ι, με αφετηρία τη «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας», και με τη συγχρηματοδότηση του Κέντρου και της UNICEF. Το βιβλίο περιλαμβάνει τις ιστορίες τριών αγοριών, που σχετίζονται με μορφές έμφυλης και σεξουαλικής βίας. Οι ιστορίες είναι γραμμένες στην ελληνική και αποδίδονται σε τρεις ακόμη γλώσσες: την αγγλική, την αραβική και τη φαρσί.

Στόχος της έκδοσης είναι αφενός να καταδείξει τα έμφυλα στερεότυπα που σχετίζονται με τις συμπεριφορές, τους ρόλους και τις προσδοκίες που αποδίδονται στα αγόρια, και, πολλές φορές, συνδέονται με βίαιες συμπεριφορές, και αφετέρου να επισημάνει ότι είναι σημαντικό τα θύματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας, ενώ μπορούν να απευθύνονται στις σχετικές δομές υποστήριξης και προστασίας των θυμάτων έμφυλης βίας (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας κ.ά.).

https://www.kethi.gr/ekdoseis/ola-apo-tin-arhi



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Schools for all/ Σχολεία για Όλους. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.