Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα “Αειφορία κι ανθρώπινα δικαιώματα: γνωρίζω, σέβομαι, υπερασπίζομαι”

envirom

Ομάδα μαθητών κι από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας υλοποιεί περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Αειφορία κι ανθρώπινα δικαιώματα: γνωρίζω, σέβομαι, υπερασπίζομαι» στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης».
Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας οι μαθητές γνώρισαν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών κι έπαιξαν το παιχνίδι των στόχων. Στην συνέχεια μελέτησαν την Οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και παρακολούθησαν σχετικό βίντεο για να κατανοήσουν πως τα δικαιώματα αυτά διασφαλίζονται αν οι άνθρωποι κατορθώσουν να επιτύχουν τους στόχους αυτούς.
Οι μαθητές παρουσίασαν ένα ανθρώπινο δικαίωμα με ένα κολάζ που δημιούργησαν σε ομάδες, ενώ σε επόμενη συνάντηση ανέλαβαν να παρουσιάσουν μία εκστρατεία για την υπεράσπιση ενός ανθρώπινου δικαιώματος δημιουργώντας σε ομάδες μία ψηφιακή αφίσα. Η επόμενη δραστηριότητα «Μία εικόνα… χίλια δικαιώματα» στόχευσε στην ανάδειξη των δικαιωμάτων που αφορούν το περιβάλλον και την υποβάθμισή του και την συσχέτιση αυτών των δικαιωμάτων με άλλα όπως την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής κ.α.
Στις τελευταίες συναντήσεις οι μαθητές έχουν γίνει ρεπόρτερ για τα δικαιώματα των ίδιων και των κατοίκων της περιοχής τους και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους αναμένονται. Ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί
Καρκούλια Γ.
Μπουλούδα Χ.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες από την υλοποίηση του προγράμματος:

Foto3 Foto 2 Foto 1 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8