Διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ “ Our school an open embrace for all’’.

 

Την Τετάρτη στις 26-06-24 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου η διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+  “ Our school an open embrace for all’’. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις κινητικότητες παρακολούθησαν δύο διαφορετικά προγράμματα και ανέλαβαν να παρουσιάσουν στο κοινό τα πιο ουσιώδη στοιχεία που αποκόμισαν από αυτά.

Το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο έλαβε χώρα στην Τενερίφη της Ισπανίας και είχε τίτλο: ‘’How to prevent bullying and cuber-bullying in schools and promote social and emotional learning’’. Κατά τη διάχυση των αποτελεσμάτων, οι εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν παρουσίασαν σε θεωρητικό πλαίσιο τον ορισμό του εκφοβισμού, τα βασικά χαρακτηριστικά του και τα είδη του. Τονίστηκε η διαφορά του εκφοβισμού από τη σύγκρουση και έγινε αναφορά στην ενσυναίσθηση και το πώς αυτή εκδηλώνεται από τους ανθρώπους. Επιπλέον, δόθηκαν κάποια σενάρια τα οποία προβλημάτισαν τους συμμετέχοντες και οδήγησαν σε ανταλλαγή απόψεων. Έπειτα, οι εκπαιδευτικοί ενέπλεξαν το κοινό σε δραστηριότητες που διδάχτηκαν στο σεμινάριο.

Το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας και είχε τίτλο: ΄΄The group first! Practical exercises for collaboration and team building΄΄. Οι εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν παρουσίασαν και εξήγησαν το πόσο θετικά επιδρά η συνεργασία στη ψυχοσύνθεση των μαθητών και το πόσο σημαντική είναι η αίσθηση ότι ανήκουν σε μία ομάδα τόσο κατά τη μαθησιακή διαδικασία, όσο και κατά τη γενικότερη πορεία τους στα σχολικά τους χρόνια και στη μετέπειτα ζωή τους. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις δραστηριότητες που διδάχθηκαν σε μορφή παιχνιδιού στους συμμετέχοντες.

Ο σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να γίνουν γνωστά τα όσα αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν τα επιμορφωτικά προγράμματα. Ο παιγνιώδης χαρακτήρας της διάχυσης των αποτελεσμάτων ενθουσίασε τους εκπαιδευτικούς που το παρακολούθησαν και όλοι συμμετείχαν ενεργά. Η πρόθεση είναι να εφαρμοστούν οι μέθοδοι και οι δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν και να δυναμώσουν οι σχέσεις των μαθητών στο σχολείο, προλαμβάνοντας ταυτόχρονα φαινόμενα που δυσχεραίνουν την συνύπαρξή τους και κατά συνέπεια την πρόοδο τους.

Screenshot 3 Screenshot 1 IMG 0330 IMG 0326 IMG 0324 IMG 0317 IMG 0307 IMG 0302 IMG 0294 IMG 0289 IMG 0280 IMG 0276 IMG 0273 IMG 0257 IMG 0249 IMG 0244 IMG 0240 IMG 0239 IMG 0231 IMG 0223 IMG 0221 IMG 0202 IMG 0191 IMG 0182

 

 

EL Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης PANTONE

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση