Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2016-2017»

Καλούνται  οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας να συμπληρώσουν τις  αιτήσεις-δηλώσεις των μαθημάτων και να τις υποβάλουν  μέχρι 3/11/2016, στη Δ/ντρια της Σχολικής Μονάδας.

Στο ΦΕΚ Β΄ 3406/21.10.2016  δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 169770/Δ2/12.10.2016 Υ.Α. με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2016-2017».  Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2016-2017 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:

  1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
  2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
  3.  Μαθηματικά
  4. Φυσική
  5. Χημεία
  6. Αγγλικά

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.. Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας αρχίζει να λειτουργεί κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, τα οποία για την περίπτωση ονομάζονται ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σ.Κ.Ε.Δ.)

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου:

τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

τρεις (3) ώρες Μαθηματικά,

μία (1) ώρα Φυσική

και δύο (2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο έντεκα (11) ώρες.

 

Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου:

τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

τρεις (3) ώρες Μαθηματικά,

μία (1) ώρα Φυσική,

μία (1) ώρα Χημεία και

δύο (2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

 

Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου:

τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

τρεις (3) ώρες Μαθηματικά,

μία (1) ώρα Φυσική,

μία (1) ώρα Χημεία και

δύο (2) ώρες Αγγλικά.

Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

 

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας,  μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του μαθητή στο αντίστοιχο μάθημα. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής, για τον οποίο  έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με απόφασή του προτείνει τους  μαθητές   που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *