Ωράριο λειτουργίας 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας κατά τη θερινή περίοδο

Ιούλ 202414

Καταγραφή

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ωράριο λειτουργίας 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας κατά τη θερινή περίοδο    

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Ιούν 202427

ANAKOINVSHΟι σύνδεσμοι για τις εγγραφές είναι :  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr    και

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.    

Ύλη εξετάσεων Ιουνίου

Μάι 202430

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξεταστέα ύλη σε κάθε μάθημα πατώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ύλη εξετάσεων Ιουνίου    

Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Ιουνίου 2024

Μάι 202429

Καταγραφή

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Ιουνίου 2024    

Διαγωνισμός φωτογραφίας-ζωγραφικής

Μάι 202427

Κατά το τρέχον  έτος 2023-2024  έλαβε χώρα στο σχολείο μας διαγωνισμός φωτογραφίας – ζωγραφικής σε σχολικό επίπεδο με θέμα “Φωτογραφίζοντας και ζωγραφίζοντας την πόλη μας”.   Οι μαθητές κατέθεσαν 16 έργα φωτογραφίας.

Επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές του σχολείου μας ( Τσιρογιάννη Δημήτριο – Ροντογιάννη Ευαγγελία – Ράγκο  Ιωάννη – Πετσούκη Άννα) συνεδρίασε και απονέμει:

1ο βραβείο: στην Ευαγγέλου Δάφνη μαθήτρια της Α Γυμνασίου.

2ο βραβείο: στην μαθήτρια Ανυφαντή Ελένη μαθήτρια της Β Γυμνασίου.

3ο βραβείο: στην μαθήτρια Καραντζή Υβόννη μαθήτρια της Β Γυμνασίου.

Οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό:

Συνολικό 1 Συνολική 2

1o βραβείο

1ο βραβείο

2o βραβείο

2ο βραβείο

3ο βραβείο

3ο βραβείο

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαγωνισμός φωτογραφίας-ζωγραφικής    

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Υιοθέτηση Μνημείου – Τοπική Ιστορία»

Μάι 202426

Κατά το σχολικό έτος και στο πλαίσιο της σκοποθεσίας του Πολιτιστικού Προγράμματος, οι μαθητές/τριες προσέγγισαν τη θεματολογία τοπικής ιστορίας, την ιστορία της πόλης της Φιλιππιάδας και την ιστορία του Μνημείου – Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας. Αυτό επετεύχθη μέσω οργανωμένων επισκέψεων έρευνας πεδίου στο μνημείο που υιοθετήθηκε και ύστερα από κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών. Τα μέλη του προγράμματος αναζήτησαν πηγές για την ολιστική προσέγγιση του μνημείου και ήρθαν σε επαφή με τοπικούς φορείς που σχετίζονται με το μνημείο όπως:

 • To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Βιβλιοθήκη
 • Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων
 • Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης
 • Δήμος Φιλιππιάδας
 • Σχολική μονάδα Ιωαννίνων –  Γυμνάσιο Περάματος
 • Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
 • Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλιππιάδας.      

Οι μαθητές ασκήθηκαν στη διερευνητική, ανακαλυπτική ομαδική εργασία και κατάφεραν να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να αναδείξουν θέματα που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας. Ακόμη,  ανέλαβαν δράσεις με σκοπό να μεταδώσουν τις γνώσεις και την ευαισθησία τους για το μνημείο σε μαθητές άλλων σχολείων. Απόκτησαν εμπειρία όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης μας και την επαφή τους με φορείς και δημόσιες υπηρεσίες. Τέλος, ευαισθητοποιήθηκαν έναντι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συνειδητοποίησαν την ευθύνη τους απέναντί της.

Η τελική παρουσίαση των πεπραγμένων του Πολιτιστικού Προγράμματος θα λάβει χώρα στις 27/05/2024 στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, με σκοπό τη διάχυση καλών πρακτικών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 19 μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α1 του σχολείου μας.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός του προγράμματος: Ασημίνα Κουτρουμάνη(ΠΕ02)

Εκπαιδευτικός που συμμετείχε στο πρόγραμμα: Αναστάσιος Νάστος(ΠΕ11)

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Υιοθέτηση Μνημείου – Τοπική Ιστορία»    

Θεατρικός Όμιλος 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας

Μάι 202425

Ο Θεατρικός Όμιλος «Θεατρικό Παιχνίδι» τερμάτισε τη λειτουργία του στις 24 Μαΐου 2024. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με θεατρικά κείμενα και απέκτησαν γνώσεις και αισθητική εμπειρία γύρω από την τέχνη του θεάτρου. Κατάφεραν σε όλη την περίοδο της συμμετοχής τους να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, να οξύνουν την αντιληπτική τους ικανότητα, να μάθουν να συνεργάζονται αρμονικά, να αλληλεπιδρούν και τέλος να αποκτήσουν μια διαφορετική θέαση της πραγματικότητας μέσα από μια νέα οπτική που προσφέρει η δραματοποίηση κειμένων. Ο Θεατρικός Όμιλος στο πλαίσιο της συμπερίληψης ενσωμάτωσε μαθητές/τριες εκτός των μελών του και κυρίως μαθητές από το Τμήμα Ένταξης, αλλά και από το τμήμα ΖΕΠ του σχολείου μας.

Η θεατρική παράσταση «Εμένα με Νοιάζει» του Ομίλου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα τελετών του σχολείου κατά την Επέτειο των 50 χρόνων του Πολυτεχνείου. Ο Θεατρικός Όμιλος πραγματοποίησε στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης τη Δευτέρα 20/05/2024 θεατρική παράσταση αρχαίου δράματος : «Ελένη» του Ευριπίδη. Tο εγχείρημα αποτέλεσε μια πρόκληση για τα μέλη του Ομίλου, τα οποία ανταποκρίθηκαν επάξια.

Η τελική παρουσίαση των πεπραγμένων του Θεατρικού Ομίλου θα λάβει χώρα στις 27/5/ 2024 στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, με σκοπό τη διάχυση καλών πρακτικών.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν:

 • Θεοχαρόπουλος Κωνσταντίνος  Α1
 • Κατσαούνου Δήμητρα Α2
 • Κίτσιου Χριστίνα Α2
 • Τσάτσου Κωνσταντίνα Β3
 • Αχμέτη Μαρία Β3
 • Γείτονα Βασιλική Β3
 • Ζυγούρη Βασιλική Γ2 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Θεατρικού Ομίλου: Ασημίνα Κουτρουμάνη(ΠΕ02)

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεατρικός Όμιλος 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας    

Θεατρική παράσταση “Ελένη” του Ευριπίδη από το 1o Γυμνάσιο Φιλιππιάδας

Μάι 202421

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, ο Θεατρικός Όμιλος του σχολείου μας πραγματοποίησε στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης παράσταση αρχαίου δράματος. Η σχολική κοινότητα απέκτησε μια διαφορετική θέαση μέσα από τη νέα οπτική που προσέφερε η δραματοποίηση των κειμένων. Η εμπειρία των μαθητών/τριών υπήρξε μοναδική και πρωτόγνωρη για τα μαθητικά δεδομένα. 

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός, κ. Ασημίνα Κουτρουμάνη(ΠΕ02)

thumbnail IMG 0110 thumbnail IMG 0244 thumbnail IMG 0248 thumbnail IMG 0250 thumbnail IMG 0251 thumbnail IMG 0253 thumbnail IMG 0256

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεατρική παράσταση “Ελένη” του Ευριπίδη από το 1o Γυμνάσιο Φιλιππιάδας    

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μάι 202420

Η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη της Γ’ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 16 έως και Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στη συνέχεια μετάβαση στο εμπορικό κέντρο COSMOS. Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έως την πτώση της Χούντας το 1974.

IMG 20240516 114340 IMG 20240517 114257 IMG 20240517 125505

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    

ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Απρ 202423

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 τερμάτισε τη λειτουργεία του ο όμιλος Φυσικών επιστημών με θέμα « Θέματα σύγχρονης σωματιδιακής φυσικής-CERN».Ο όμιλος διεξάγονταν κάθε Δευτέρα 2:00-3:30 στο χώρο του σχολείου.

Κατά την εξάμηνη περίπου διάρκεια του ομίλου οι μαθητές , με την εποπτεία του κ. Ράγκου Ιωάννη (ΠΕ 04.01-Φυσικού) , είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν αρχεία Ελλήνων καθηγητών του CERN καθώς και αρχεία εκλαϊκευμένης φυσικής  από καθηγητές του τμήματος φυσικής του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια συνέθεσαν μια παρουσίαση προσπαθώντας να αποδώσουν με όσο το δυνατό απλοϊκό τρόπο,  θέματα σύγχρονης σωματιδιακής φυσικής-CERN.

Η τελική παρουσίαση διανεμήθηκε μέσω της πλατφόρμας e-class σε όλους τους μαθητές της Γ¨ τάξης του σχολείου μας  ώστε να προετοιμαστούν  όλοι οι μαθητές για την επικείμενη  εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN που πραγματοποιήθηκε από 27/03/2024 μέχρι 30/03/2024.

Η τελική παρουσίαση θα παρουσιαστεί   στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα με σκοπό τη διάχυση της πληροφορίας και της γνώσης.

Οι μαθητές που συμμετείχαν :

 1. Ανυφαντή Αγγελική
 2. Βέργου Ελένη
 3. Γείτονας Αλέξανδρος
 4. Δερματάς Βασίλειος
 5. Ευαγγέλου Χριστίνα
 6. Κολοβάτσιου Ευαγγελία
 7. Κονδύλη Ιουλία
 8. Λάμπρου Βασιλική

 

 Υπεύθυνος καθηγητής ομίλου : Ράγκος Ιωάννης (ΠΕ 04.01)

Συνεργάτης καθηγητής :Νάστος Αναστάσιος ( ΠΕ 11)

Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ    
« Παλιότερα άρθρα

Η ώρα είναι ….

RSS ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Translate

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Επιμέλεια - Διαχείριση Ιστολογίου: ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

 • 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας
 • Σκακιστική άσκηση

  Ετικέτες  Άνοιγμα μενού
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων