• Μαΐου 14, 2022

 

Εκδρομή 1ου Γυμνασίου στο Ναύπλιο

Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας από την 2ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο (12-13 Μαΐου ) με αρχηγό τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νάστο Αναστάσιο και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ. Αναγνώστου Αντιγόνη, τον κ. Γκούλιο Φώτιο και την κ. Παλιάτσου Ουρανία. Περιηγήθηκαν σε τόπους με παγκόσμιο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αποκόμισαν γνώσεις και νέες παραστάσεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ξενάγηση της φιλολόγου κ. Αναγνώστου και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με την εξέλιξη του αρχαίου θεάτρου. Η πολύτιμη εμπειρία αξιοποιήθηκε και με το αντίστοιχο μάθημα «Έλένη» που διδάσκεται από την ίδια εκπαιδευτικό, η οποία με τη βοήθεια μιας ομάδας μαθητών, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της, πραγματοποίησε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, θεατρικό δρώμενο με αποσπάσματα από την Ελένη του Ευριπίδη.

2022 nafplioo

 

 • Μαΐου 1, 2022

 

Νέα πρωτόκολλα Covid-19 στην εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα νέα πρωτόκολλα Covid-19 που θα ισχύουν στις εκπαιδευτικές δομές μετά την επαναλειτουργία τους από τις αργίες του Πάσχα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

 • Aπριλίου 25, 2022

 

ΦΕΚ 1845/2022. Ενημέρωση για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (ΚΠπ)

Κατά την πρώτη εφαρμογή των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής το έτος 2022, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν αποκλειστικά οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2018-2019 που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα της υπό στοιχεία 211455/Δ2/6-12-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: ΩΝΕΝ4653ΠΣ–Μ5Η). Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής»

Δείτε το ΦΕΚ 1845 τ.Β’ (14-4-2022)

 

 • Ιανουαρίου 5, 2022

 

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

 

 • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
 • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
 • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
 • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.
 • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

 

Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο των εργαστηριών Δεξιοτήτων με τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής»

Την Τετάρτη, 24/11/2021 και ώρα 13.25, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και με την υποστήριξη της Συμβούλου Σχολικής Ζωής του σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα:«Ενδυνάμωση & Eνίσχυση αυτοπεποίθησης μέσα από παραδείγματα διακεκριμένων ανθρώπων». Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τη Δρ. Λειβαδαρού Τζένη, Μηχανικό των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, με εξειδίκευση στα μαθηματικά, τη μηχανική και τα οικονομικά.

Για την ενημέρωση θα αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του The Tipping Point in Education, μέσω της οποίας πραγματοποιείται εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα. Θα συμμετέχουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.

 

 

 

 • Νοεμβρίου 17, 2021

Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου 2021

H σχολική γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις σχολικές μονάδες, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, με το χρονικό των γεγονότων, ποιήματα και τραγούδια.

 

 

Το χρονικό πλαισίωναν φωτογραφίες της εποχής και video που παρουσίαζαν την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στις καταστάσεις που οδήγησαν στο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

 

 

 

 • Νοεμβρίου 4, 2021

Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021-2022

Εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2021-2022»

 

 

 • Οκτωβρίου 27, 2021

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2021

Η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021. Το πρόγραμμα της εορτής της οποίας την επιμέλεια είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Τσιρογιάννης Δημήτριος και η κ. Τρικόλη Κλεοπάτρα, περιελάμβανε:

Α΄ ΜΕΡΟΣ: «Απόδοση τιμών στη σημαία μας»

 • 1. Ανάγνωση πρακτικού για τον ορισμό σημαιοφόρου και παράδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο του σχολείου μας από τον κ. Νάστο Αναστάσιο, Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας.
 • 2. Αφιέρωμα στη Σημαία μας .
 • 3. Απονομή βραβείων και αριστείων σε μαθητές του σχολείου μας.
 • Β΄ ΜΕΡΟΣ: Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940
 • Το «Χρονικό του αγώνα του 1940»
 • Ποιήματα και Πεζά από τους μαθητές του Σχολείου μας.

 

 

 

 • Οκτωβρίου 25, 2021

Διδακτική επίσκεψη: “Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές, επαναστάτες”

 

«Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, πραγματοποιήθηκε στην έκθεση “Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές, επαναστάτες” και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας», μετά από πρόταση της Δρ. Παπακοσμά Κωνσταντίνας για την πραγματοποίηση Διδακτικής Επίσκεψης των μαθητών της Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ: 2021-2022

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο ιερέας ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου καλή δύναμη και

ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Νάστος Αναστάσιος απηύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό στους μαθητές μας και ευχές για καλή σχολική χρονιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2021-22

Ενημερώνουμε τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών ότι ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 13/2 2021 και ώρα 8:30 στο σχολείο μας.

Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση των μαθητών και διανομή βιβλίων σας παραθέτουμε και το δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 13-9-2021.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στο σχολείο

από την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 10-5-2021.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στο σχολείο

από την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την  Τετάρτη  05-05-2021 έως και την Τρίτη 11-05-2021 και ώρα 15.00 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής  περιόδου 2021. [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

3ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

 

Με μεγάλη χαρά, οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν σε πρόγραμμα στο πλαίσιο των Σχολικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με τις καθηγήτριές τους κ. Αναγνώστου Αντιγόνη και κ. Παλιάτσου Ουρανία και με την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Νάστου Αναστάσιου, ανακοινώνουν την έκδοση του 3ου τεύχους της μαθητικής εφημερίδας του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας με εκτενές αφιέρωμα στο ΠΑΣΧΑ: 3ο ΤΕΥΧΟΣ-«ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ»

3ο ΤΕΥΧΟΣ -

 

 • Mαρτίου 8, 2021

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

 • Mαρτίου 8, 2021

https://drive.google.com/file/d/15A5bmoaX8nNqy0osruzV1wcQiCeZreMt/view

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο των Σχολικών Προγραμμάτων, εκπονείται στο σχολείο μας πρόγραμμα με σκοπό την έκδοση μαθητικής εφημερίδας με τίτλο «Μαθητών ματιά». Προϊόν του προγράμματος αποτελεί η έκδοση διμηνιαίου τεύχους της σχολικής εφημερίδας. Με μεγάλη χαρά, οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τις καθηγήτριές τους κ. Αναγνώστου Αντιγόνη και κ. Παλιάτσου Ουρανία και με την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Νάστου Αναστάσιου, ανακοινώνουν την έκδοση του 2ου τεύχους της μαθητικής εφημερίδας του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας με εκτενές αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821: «Μαθητών ματιά»

 

 • Μαρτίου 4, 2021

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 05-03-2021 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ e-class ΤΟΥ Π.Σ.Δ.

 

 

 • Mαρτίου 3, 2021

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Πέμπτη 4 Mαρτίου 2021 το σχολείο μας θα λειτουργήσει δια ζώσης.

Εξαιρούνται οι μαθητές της περιφερειακής ενότητας ΑΡΤΑΣ:

 • ΚΑΜΠΗ
 • ΑΜΜΟΤΟΠΟΣ
 • ΑΜΠΕΛΙΑ
 • ΧΑΝΟΠΟΥΛΟ
 • ΆΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
 • Ιανουαρίου 28, 2021

 

 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: « ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΤΙΑ»

ΓΕΝΙΚΑ : Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ:

 1. ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ …ΙΣΤΟΡΙΑ
 2. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
 3. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.
 4. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ( ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ-ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΟΡΑΜΑ-ΚΟΥΙΖ)
 5. ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ.
 6. ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.

 

Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου για το σχ. έτος 2020-2021

2021_odhgies enisxΣας γνωστοποιούμε ότι για τη σχολική χρονιά 2020-2021 θα ξεκινήσουν Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές του Γυμνασίου (ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020, 125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α.), για τα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία

Αγγλικά

για τα οποία δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης. Είναι πολύ χρήσιμη και πολύτιμη βοήθεια για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Οι κηδεμόνες των μαθητών, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά, μπορούν να ενημερωθούν από τα σχετικά έγγραφα που ακολουθούν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του μαθητή/τριας (στο email του σχολείου: mail@1gym-filipp.pre.sch.gr ) ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο.

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις : 2 Δεκεμβρίου 2020

 

ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

https://blogs.sch.gr/1gymfili/files/2020/11/2021-politismos_kikladikos.pdf

Οι μαθητές της  Α΄Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, εμπνέονται από την τέχνη του Κυκλαδικού πολιτισμού και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης

https://blogs.sch.gr/1gymfili/files/2020/11/2021-politismos_kikladikos.pdf

 

 

2021-politismos_kikladikos