Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την  Τετάρτη  05-05-2021 έως και την Τρίτη 11-05-2021 και ώρα 15.00 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής  περιόδου 2021. [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

3ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

 

Με μεγάλη χαρά, οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν σε πρόγραμμα στο πλαίσιο των Σχολικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με τις καθηγήτριές τους κ. Αναγνώστου Αντιγόνη και κ. Παλιάτσου Ουρανία και με την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Νάστου Αναστάσιου, ανακοινώνουν την έκδοση του 3ου τεύχους της μαθητικής εφημερίδας του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας με εκτενές αφιέρωμα στο ΠΑΣΧΑ: 3ο ΤΕΥΧΟΣ-«ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ»

3ο ΤΕΥΧΟΣ -

 

 • Mαρτίου 8, 2021

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

 • Mαρτίου 8, 2021

https://drive.google.com/file/d/15A5bmoaX8nNqy0osruzV1wcQiCeZreMt/view

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο των Σχολικών Προγραμμάτων, εκπονείται στο σχολείο μας πρόγραμμα με σκοπό την έκδοση μαθητικής εφημερίδας με τίτλο «Μαθητών ματιά». Προϊόν του προγράμματος αποτελεί η έκδοση διμηνιαίου τεύχους της σχολικής εφημερίδας. Με μεγάλη χαρά, οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τις καθηγήτριές τους κ. Αναγνώστου Αντιγόνη και κ. Παλιάτσου Ουρανία και με την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Νάστου Αναστάσιου, ανακοινώνουν την έκδοση του 2ου τεύχους της μαθητικής εφημερίδας του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας με εκτενές αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821: «Μαθητών ματιά»

 

 • Μαρτίου 4, 2021

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 05-03-2021 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ e-class ΤΟΥ Π.Σ.Δ.

 

 

 • Mαρτίου 3, 2021

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Πέμπτη 4 Mαρτίου 2021 το σχολείο μας θα λειτουργήσει δια ζώσης.

Εξαιρούνται οι μαθητές της περιφερειακής ενότητας ΑΡΤΑΣ:

 • ΚΑΜΠΗ
 • ΑΜΜΟΤΟΠΟΣ
 • ΑΜΠΕΛΙΑ
 • ΧΑΝΟΠΟΥΛΟ
 • ΆΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
 • Ιανουαρίου 28, 2021

 

 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: « ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΤΙΑ»

ΓΕΝΙΚΑ : Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ:

 1. ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ …ΙΣΤΟΡΙΑ
 2. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
 3. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.
 4. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ( ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ-ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΟΡΑΜΑ-ΚΟΥΙΖ)
 5. ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ.
 6. ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.

 

Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου για το σχ. έτος 2020-2021

2021_odhgies enisxΣας γνωστοποιούμε ότι για τη σχολική χρονιά 2020-2021 θα ξεκινήσουν Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές του Γυμνασίου (ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020, 125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α.), για τα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία

Αγγλικά

για τα οποία δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης. Είναι πολύ χρήσιμη και πολύτιμη βοήθεια για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Οι κηδεμόνες των μαθητών, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά, μπορούν να ενημερωθούν από τα σχετικά έγγραφα που ακολουθούν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του μαθητή/τριας (στο email του σχολείου: mail@1gym-filipp.pre.sch.gr ) ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο.

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις : 2 Δεκεμβρίου 2020

 

ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

https://blogs.sch.gr/1gymfili/files/2020/11/2021-politismos_kikladikos.pdf

Οι μαθητές της  Α΄Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, εμπνέονται από την τέχνη του Κυκλαδικού πολιτισμού και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης

https://blogs.sch.gr/1gymfili/files/2020/11/2021-politismos_kikladikos.pdf

 

 

2021-politismos_kikladikos

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά το φετινό σχολικό έτος 2020-2021 λειτουργεί στο σχολείο μας ο θεσμός της ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης ).

Η ΕΔΕΑΥ είναι μια επιτροπή η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του σχολείου, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και τους Εκπαιδευτικούς του Τμήματος Ένταξης.

Κάθε Παρασκευή η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου με σκοπό την υποστήριξη των μαθητών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

        Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τη λειτουργία της ΕΔΕΑΥ μπορούν να απευθύνονται στον Διευθυντή του σχολείου.

Το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας αξιοποιεί το πρόγραμμα ‘The Tipping Point in Education’ εν μέσω πανδημίας.

Το 1ο Γ/σιο  Φιλιππιάδας , κατά το σχολικό έτος 2019-20 , σε συνεργασία με το The Tipping Point in Education ,  πραγματοποίησε μια σειρά τηλεδιασκέψεων των μαθητών με «μέντορες» , ειδικούς με αυξημένα προσόντα σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, από όλο τον κόσμο . Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 34 σχολεία από όλη την Ελλάδα ,οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  σχετικά με τη φύση και τα εφόδια κάποιων επαγγελμάτων , κατόπιν επιλογής τους , αλλά και να μοιραστούν τις αγωνίες τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματά τους.

Αφετέρου , κατά το περασμένο σχολικό έτος , η εκπαιδευτική κοινότητα είχε να αντιμετωπίσει πολλές νέες προκλήσεις την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας του Covid- 19 . To The Tipping Point in Education συνέβαλε στο να ανταποκριθούν με ετοιμότητα στα νέα δεδομένα όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η συνεισφορά του προγράμματος στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της καραντίνας , παρουσιάζεται με πληρότητα από εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στο TTP in Education,  στο βίντεο  που ακολουθεί .

 

 

Ενημέρωση μαθητών και γονέων για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2020-21

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εστάλησαν στις 15/9/2020 με αρ. πρωτ. 121802/ΓΔ4 οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Οι οδηγίες αυτές περιέχουν το παράρτημα ΙΙ για την ενημέρωση μαθητών και γονέων ή κηδεμόνων το οποίο επισυνάπτεται παρακάτω.

 

Ενημέρωση γονέων για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σχολ. έτους 2020-21

Σεπτεμβρίου 11, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 8:15 π.μ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ . ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ 11:00 π.μ.

Η ΕΙΔΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ!!!

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων