ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Σεπ 20237

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2024 agiasmos

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024    

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Δεκ 202230

 

 • Mαΐου 29, 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2002-2023

 • Mαΐου 26, 2023

ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Ύλη εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2023:

 • Mαΐου 26, 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2023:

 • Mαΐου 18, 2023

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας στη διεθνή Ημέρα Μουσείων – 18 Μαΐου

Μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν Διδακτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, έπειτα από πρόταση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κας Αναγνώστου Αντιγόνης και σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

 • Mαΐου 17, 2023

Hμερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Καστοριά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή μας, με προορισμό αυτή την φορά την Καστοριά την Τρίτη 16 Μαΐου. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση και επίσκεψη στον Λιμναίο Οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου, στο Δισπηλιό Καστοριάς. Ακολούθησε περιήγηση στο Ντολτσό, τη γραφική συνοικία της Καστοριάς με τα περίφημα αρχοντικά που κτίστηκαν το 17ο και 18ο αιώνα. Η Καστοριά με τη λίμνη της μας μάγεψαν με την υπέροχη ομορφιά τους.

 

 • Mαΐου 14, 2023

Διήμερη Εκαπιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 11 έως και Παρασκευή 12 Μαΐου 2023. Τόπος προορισμού ήταν η Θεσσαλονίκη.

 • Mαρτίου 25, 2023

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

Με κάθε επισημότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια, γιορτάστηκε σήμερα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού. Τιμούμε την εθνική επέτειο η οποία μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει τις μεγάλες μάχες με ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία. Γιορτάζουμε και τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η οποία έμελλε να ταυτιστεί με την εξέγερση και την αναγέννηση του λαού μας, στο δρόμο προς τη σύγχρονη εποχή.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που τίμησαν την σημερινή παρέλαση εκπροσωπώντας το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας

 

 • Mαρτίου 24, 2023

Εορτασμός επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και παρουσιάστηκαν θέματα Ιστορίας που προσεγγίσθηκαν μέσω των διαφόρων μορφών τέχνης, ενταγμένα στην εκδήλωση της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

 

Οι μαθητές γνώρισαν τα ιστορικά γεγονότα μέσα από πίνακες μεγάλων ζωγράφων, μέσα από τη δημοτική μουσική και τα κατορθώματα ηρώων τραγουδημένων από τη λαϊκή μούσα, χορεύοντας και δραματοποιώντας τους θρύλους και τις παραδόσεις του λαού.

 

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν στη διδασκαλία γεγονότων της περιόδου και της Τοπικής Ιστορίας στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (Επανάσταση του ΄21), οι μαθητές συμμετέχοντας στη δράση ψηφιοποίησαν με τη βοήθεια της επιβλέπουσας καθηγήτριας το υλικό (έργα ζωγραφικής για τα γεγονότα που παρουσιάζονται, φωτογραφίες τοπικών μνημείων, χρονικό των γεγονότων, απαγγελίες ποιημάτων και πεζών σχετικών με το θέμα) και πρόβαλλαν το σχετικό video (επίβλεψη: η φιλόλογος Μ. Ρέντζιου), παρουσίασαν δρώμενα δραματοποιώντας γεγονότα του ΄21 και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής και από όλη την Ελλάδα (εργαστήρι χορού: επίβλεψη από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Π. Αναστασιάδη).

Την εκδήλωση του σχολείου μας τίμησε με την παρουσία της η κ. Κωνσταντίνα Παπακοσμά, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Άρτας, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

 

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι καθηγητές: Ρέντζιου Μ., Ανυφαντή Β., Πριόβολος Θ.

Τους χορούς επιμελήθηκε ο καθηγητής: Αναστασιάδης Π.

 

 • Μαρτίου 10, 2023

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού, με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πραγματοποιήθηκε ο 1Οος μαθητικός διαγωνισμός Αφίσας κατά της Ενδοσχολικής Βίας. Οι συμμετέχοντες μαθητές ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφής βία. Τα έργα παρουσιάστηκαν στο μαθητικό κοινό και η μαθήτρια του Α2 Μαγγίνα Αγγελική αναδείχθηκε η νικήτρια του Διαγωνισμού. Οι δημιουργίες όλων των συμμετεχόντων εκτίθενται σε ομαδική έκθεση αφίσας στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας.

Παράλληλα, προβλήθηκε η ελληνική κοινωνική ταινία του Δημήτρη Σταύρακα «Το καναρινί ποδήλατο», παραγωγής 1999, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και έχει λάβει δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1999: Καλύτερης Ταινίας και Α΄ Ανδρικού ρόλου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ταινία, η οποία παρουσίασε την περίπτωση της ενδοσχολικής βίας εστιάζοντας στο θύτη, αλλά και στον εκπαιδευτικό- αρωγό και συνοδοιπόρο στον αγώνα του θύτη. Η ταινία, πιστή στην πραγματικότητα αφού βασίζεται σε αληθινή ιστορία, προβάλλει την αξία της ενσυναίσθησης και την εμπιστοσύνη στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων και στη δύναμη της θέλησης.

 • Μαρτίου 7, 2023

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ WEBEX

 

 

Mπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθηματά σας μέσω της πλατφόρμας WEBEX

 • Φεβρουαρίου 24, 2023

Υλοποίηση του Προγράμματος «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας – Πρώτες Βοήθειες»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, συνεχίζει την υλοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών στο Σχολικό Περιβάλλον και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς στο 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον, στην παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν επαρκώς, κρίσιμες για τη ζωή καταστάσεις.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές της ΕΝΕ για την εθελοντική συμμετοχή τους στη διεξαγωγή του προγράμματος.

 • Ιανουαρίου 22, 2023

Διδακτική Επίσκεψη Γ΄ Τάξης Στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Το 1o Γυμνάσιο Φιλιππιάδας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων με τη Γ΄ Τάξη του σχολείου μας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Ράγκου Ιωάννη, κ. Ροντογιάννης Ευαγγελίας και κ. Καρανίκα Θεόδωρου, στο πλαίσιο του μαθημάτων Φυσικής – Χημείας.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του Πάρκου, σχετικά με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων τον χρόνο διατήρησης κάθε συσκευασίας από μέταλλο, πλαστικό, γυαλί στο περιβάλλον. Στη συνέχεια οι μαθητές μας ανακύκλωσαν τα πλαστικά μπουκάλια που είχαν συγκεντρώσει ειδικά για την επίσκεψη και τα ανταποδοτικά κουπόνια που έλαβαν τα πρόσφεραν για τις ανάγκες του σχολείου μας.

 

 • Ιανουαρίου 10, 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο σχολείο την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 από 12:10 έως 14:00, για να παραλάβετε τους ελέγχους προόδου των μαθητών/τριών του 1ου τετραμήνου Σχολικού Έτους 2022-2023 και να ενημερωθείτε από τους διδάσκοντες καθηγητές για θέματα φοίτησης, επίδοσης και συμπεριφοράς. Οι έλεγχοι θα δίδονται στην αίθουσα διδασκαλίας του αντίστοιχου τμήματος και αποκλειστικά στον γονέα ή κηδεμόνα του κάθε παιδιού.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ – ΝΑΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

2023 efhes

 

 

 • Δεκεμβρίου 7, 2022

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Γ΄ Γ/σίου στο πλαίσιο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

 

                      Την Τετάρτη, 7/12/2022, στο πλαίσιο της υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων του σχολείου μας με θέματα: 1) Αειφορία και υλικός – άυλος πολιτισμός (Μαθαίνω για τον τόπο μου μέσα από τη Νεοελληνική Λογοτεχνία) και 2) Ενέργεια και ανθρώπινος πολιτισμός : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Μέτσοβο.

 • Nοεμβρίου 26, 2022

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 24, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

                              Το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας πραγματοποίησε στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2022 διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Αθήνα και Ναύπλιο με μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, με αρχηγό της εκδρομής την κ. Παλιάτσου Ουρανία και συνοδούς εκπαιδευτικούς τους κ. Αναγνώστου Αντιγόνη, κ. Ψυχογιού Λαμπρινή και κ. Κόχυλα Χαράλαμπο.

 

 

2022 nafpion1

2022 nafpion2

2022 nafpion3
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023    

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

Νοέ 202218

Μια πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Μαθητές των τμημάτων Γ1  &  Γ2  μέσα από κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και βίντεο παρουσίασαν το χρονικό από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, 21η  Απριλίου 1967, έως και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ενάντια στη χούντα μπορεί να λειτουργήσει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ως πρότυπο, ως μάθημα δημοκρατίας και ασυμβίβαστου αγώνα για  την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα όλων μας να ζούμε ως άνθρωποι.

Επεσήμαναν  και παρουσίασαν  σχετικό υλικό  πως η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών  που είχε κεντρικό σύνθημα  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»,  γρήγορα εξελίχθηκε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό με νεκρούς και τραυματίες.

Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν και τα κείμενα που διαβάστηκαν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές ,και τους εκπαιδευτικούς  που παρακολουθούσαν.

Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές  – υπεύθυνους της γιορτής κ. Κόχυλα Χ. ,  Ψυχογιού Λ. και Τσινέρη Ε.Λήψη αρχείου

 

 

 

8 Νοεμβρίου 2022

Διδακτική επίσκεψη στην αεροπορική βάση του Ακτίου 

2023 aktion

 

από κάτω από: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΕΣ, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23    

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022 – 2023

Νοέ 20225

 

          Νοεμβρίου 04,  2022

 

 • Νοεμβρίου 01, 2022
 • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικήςπροσφοράς, ΑΘΗΝΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 24 και 25 Νοεμβρίου 2022

   

  Καλούμε τα γραφεία γενικού τουρισμού με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργείας από τον ΕΟΤ σε ισχύ, να καταθέσουν τις προσφορές τους σε σφραγισμένο φάκελο στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, Μπιζανίου 236 , Τ.Κ. 48200, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 04/11/2022 καιώρα 12:00 π.μ.

  Διαβάστε την πρόσκληση

 

 

 

 • Oκτωβρίου 28, 2022

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΑΣ & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

OKT

 

 

 

 • Οκτωβρίου 12, 2022

Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ περιόδου 2022

Προκήρυξη διεξαγωγής εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β΄ εξεταστικής περιόδου 2022 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022, για τα επίπεδα: α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική. β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Το χρονικό διάστημα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ορίζεται από την Τετάρτη 12-10-2022 έως και την Τετάρτη 19-10-2022 και ώρα 23.59. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρισης, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov

 

 • Oκτωβρίου 1, 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

ATHL

 

 

 • Σεπτεμβρίου 20, 2022

Ενισχυτική διδασκαλία σχ. έτους 2022-23

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4818/13-09-2022 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 109161/Δ2/08-09-2022 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2022-2023». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2022-2023 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Όσοι κηδεμόνες ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την ακόλουθη αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22/9 και ώρα 12:00, στη διεύθυνση του σχολείου: mail@1gym-filipp.pre.sch.gr

Ο Διευθυντής

ΝΑΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

EYX N SX ET

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022 – 2023    

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021 – 2022

Μάι 202217

 

 • Ιουνίου 23, 2022

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2022-23

 

Α’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2022-2023 από την Παρασκευή 24-06-2022 και ώρα 10:00 έως και την Πέμπτη 07-07-2022 και ώρα 23:59.

Επισημαίνεται, ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, καθώς επίσης και η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους.

Τα αποτελέσματα της κατανομής, όπως και της ανανέωσης εγγραφής, θα είναι ορατά σε όλους τους χρήστες σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς στην παρούσα σελίδα.

 

 

 • Μαϊου 30, 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

2022 programma exetaseon

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Μαΐου 30, 2022

 

Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ

M ANT

 

“Στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο “Η Μαρία Αντουανέτα και η εποχή της”, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κωνσταντίνα Παπακοσμά. Το σχολείο μας συγχαίρει τους συμμετέχοντες σε αυτό μαθητές και μαθήτριες του Γ΄3 τμήματος για τον ζήλο, την φιλοπονία και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν από την αρχή ώς το τέλος του προγράμματος. Ακολουθεί το video παρουσίασης του προγράμματος”.

 

 • Μαΐου 14, 2022

Εκδρομή 1ου Γυμνασίου στο Ναύπλιο

Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας από την 2ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο (12-13 Μαΐου ) με αρχηγό τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νάστο Αναστάσιο και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ. Αναγνώστου Αντιγόνη, τον κ. Γκούλιο Φώτιο και την κ. Παλιάτσου Ουρανία. Περιηγήθηκαν σε τόπους με παγκόσμιο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αποκόμισαν γνώσεις και νέες παραστάσεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ξενάγηση της φιλολόγου κ. Αναγνώστου και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με την εξέλιξη του αρχαίου θεάτρου. Η πολύτιμη εμπειρία αξιοποιήθηκε και με το αντίστοιχο μάθημα «Έλένη» που διδάσκεται από την ίδια εκπαιδευτικό, η οποία με τη βοήθεια μιας ομάδας μαθητών, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της, πραγματοποίησε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, θεατρικό δρώμενο με αποσπάσματα από την Ελένη του Ευριπίδη.

2022 nafplioo

 

 • Μαΐου 1, 2022

 

Νέα πρωτόκολλα Covid-19 στην εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα νέα πρωτόκολλα Covid-19 που θα ισχύουν στις εκπαιδευτικές δομές μετά την επαναλειτουργία τους από τις αργίες του Πάσχα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

 • Aπριλίου 25, 2022

 

ΦΕΚ 1845/2022. Ενημέρωση για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (ΚΠπ)

Κατά την πρώτη εφαρμογή των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής το έτος 2022, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν αποκλειστικά οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2018-2019 που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα της υπό στοιχεία 211455/Δ2/6-12-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: ΩΝΕΝ4653ΠΣ–Μ5Η). Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής»

Δείτε το ΦΕΚ 1845 τ.Β’ (14-4-2022)

 

 • Ιανουαρίου 5, 2022

 

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

 

 • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
 • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
 • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
 • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.
 • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

 

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021 – 2022    

Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο των εργαστηριών Δεξιοτήτων με τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής”

Νοέ 202124

Την Τετάρτη, 24/11/2021 και ώρα 13.25, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και με την υποστήριξη της Συμβούλου Σχολικής Ζωής του σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα:«Ενδυνάμωση & Eνίσχυση αυτοπεποίθησης μέσα από παραδείγματα διακεκριμένων ανθρώπων». Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τη Δρ. Λειβαδαρού Τζένη, Μηχανικό των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, με εξειδίκευση στα μαθηματικά, τη μηχανική και τα οικονομικά.

Για την ενημέρωση θα αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του The Tipping Point in Education, μέσω της οποίας πραγματοποιείται εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα. Θα συμμετέχουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.

 

 

 

 • Νοεμβρίου 17, 2021

Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου 2021

H σχολική γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις σχολικές μονάδες, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, με το χρονικό των γεγονότων, ποιήματα και τραγούδια.

 

 

Το χρονικό πλαισίωναν φωτογραφίες της εποχής και video που παρουσίαζαν την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στις καταστάσεις που οδήγησαν στο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

 

 

 

 • Νοεμβρίου 4, 2021

Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021-2022

Εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2021-2022»

 

 

 • Οκτωβρίου 27, 2021

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2021

Η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021. Το πρόγραμμα της εορτής της οποίας την επιμέλεια είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Τσιρογιάννης Δημήτριος και η κ. Τρικόλη Κλεοπάτρα, περιελάμβανε:

Α΄ ΜΕΡΟΣ: «Απόδοση τιμών στη σημαία μας»

 • 1. Ανάγνωση πρακτικού για τον ορισμό σημαιοφόρου και παράδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο του σχολείου μας από τον κ. Νάστο Αναστάσιο, Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας.
 • 2. Αφιέρωμα στη Σημαία μας .
 • 3. Απονομή βραβείων και αριστείων σε μαθητές του σχολείου μας.
 • Β΄ ΜΕΡΟΣ: Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940
 • Το «Χρονικό του αγώνα του 1940»
 • Ποιήματα και Πεζά από τους μαθητές του Σχολείου μας.

 

 

 

 • Οκτωβρίου 25, 2021

Διδακτική επίσκεψη: “Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές, επαναστάτες”

 

«Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, πραγματοποιήθηκε στην έκθεση “Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές, επαναστάτες” και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας», μετά από πρόταση της Δρ. Παπακοσμά Κωνσταντίνας για την πραγματοποίηση Διδακτικής Επίσκεψης των μαθητών της Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο των εργαστηριών Δεξιοτήτων με τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής”    

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ: 2021-2022

Σεπ 202117

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο ιερέας ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου καλή δύναμη και

ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Νάστος Αναστάσιος απηύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό στους μαθητές μας και ευχές για καλή σχολική χρονιά.

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ: 2021-2022    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2021-22

Σεπ 20219

Ενημερώνουμε τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών ότι ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 13/2 2021 και ώρα 8:30 στο σχολείο μας.

Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση των μαθητών και διανομή βιβλίων σας παραθέτουμε και το δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 13-9-2021.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στο σχολείο

από την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2021-22    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μάι 20217

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 10-5-2021.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στο σχολείο

από την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2021

Μάι 20215

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την  Τετάρτη  05-05-2021 έως και την Τρίτη 11-05-2021 και ώρα 15.00 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής  περιόδου 2021. [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2021    
« Παλιότερα άρθρα

Η ώρα είναι ….

RSS ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σαν σήμερα

21/9: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Επιμέλεια - Διαχείριση Ιστολογίου: ΠΑΛΙΑΤΣΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

 • 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας
 • Σκακιστική άσκηση

  Ετικέτες  Άνοιγμα μενού
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων