Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Εκπαιδευτική δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα  Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους (27 Νοεμβρίου) υλοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτική δράση, διάρκειας δύο ωρών. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της σχολικής εφημερίδας  «e-ματιά του 1ου» , επισκέφθηκε το σχολείο η ηθοποιός και εμψυχώτρια νεανικών θεατρικών ομάδων,  κ. Αναστασία Θυμιοπούλου.

Η κ. Θυμιοπούλου μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες της σχολικής εφημερίδας για το θέατρο, ξεκινώντας με την ετυμολογία της λέξης, τη γένεση  και το ρόλο του στην αρχαία Ελλάδα, τους συντελεστές μιας παράστασης και τη σημασία που έχει η ενασχόληση με το θέατρο στην εφηβική ηλικία.  Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το θέατρο μέσα από  βιωματικές εμπειρίες  (συμμετοχή σε παράσταση ή θεατές ) και  έθεσαν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τις δικές της εμπειρίες από το θέατρο.

Μετά τη συζήτηση ακολούθησε μια βιωματική θεατρική δράση που είχε πολύ ενδιαφέρον. Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση της κ. Θυμιοπούλου δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, βασισμένες σε γνωστούς μύθους της αρχαιότητας. Η κάθε ομάδα παρουσίασε την ιστορία της και οι υπόλοιπες ομάδες κλήθηκαν να μαντέψουν τους μύθους και τα πρόσωπα που παρουσίασαν καθώς  και να σχολιάσουν τα θετικά και τα αρνητικά που είχε η κάθε παρουσίαση.

Η δράση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και συζητήσεις, αφήνοντας σε όλους ένα αίσθημα χαράς και ενθουσιασμού, όπως αφήνει πάντα η συμμετοχή σε όμορφες δράσεις! φωτο γενική 1 φωτο δράσεων