Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού γιόρτασε την 83η επέτειο από το θρυλικό “ΟΧΙ” που είπαν οι Έλληνες στη φασιστική Ιταλία με μια γιορτή μνήμης και στοχασμού. Η γιορτή προετοιμάστηκε από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση της κας Γεωργίου Στέλλας και του κ. Ζούζουλα Δημήτρη.
Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη γιορτή μάς θύμισαν τις αξίες του έπους του 1940, καθώς και τα ιστορικά γεγονότα των σκοτεινών χρόνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τίμησαν με σεβασμό τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, όσους αντιστάθηκαν στους κατακτητές και στον Ναζισμό και φυσικά τις γυναίκες της Ηπείρου και όλης της Ελλάδας που στήριξαν τον αγώνα των αντρών με τα μέσα που διέθεταν.
Την ίδια ημέρα ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Ζησάκης Ζήσης, και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, απέδωσαν αριστεία και βραβεία προόδου στους αριστεύσαντες και αριστεύσασες μαθητές/τριες και τούς ευχήθηκαν καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στη μαθησιακή τους πορεία.