1ο Γυμνάσιο Αίγινας

Ιστολόγιο μαθητών – καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας

Σημειώσεις για την επανάληψή σας στην Ιστορία Γ’ Γυμνασίου

Ιούν 201512

κατάλογος

Στη σελίδα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ (https://blogs.sch.gr/1gymaign/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/) προστέθηκαν επαναληπτικά φύλλα εργασίας για το μάθημα της Ιστορίας Γ’ Γυμνασίου (Εύη Σκαρμούτσου).

ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ!

Εργασίες των μαθητών του σχολείου μας στα Εικαστικά

Ιούν 20151

Ανώνυμο-1

Στη σελίδα Εικαστικά μπορείτε να δείτε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και τις εργασίες των μαθητών του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Υπεύθυνος καθηγητής : Ανδρέας Κωστόπουλος

Ανώνυμο-2

Ανώνυμο-3

55501

Το 1ο Γυμνάσιο ευχαριστεί την κα Εμμανουήλ Φωτεινή

Μαΐ 201518

DSCN0915

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αίγινας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την περιβαλλοντολόγο κα Εμμανουήλ Φωτεινή για την πολύτιμη προσφορά της στην περιβαλλοντική παιδεία των μαθητών του σχολείου μας και όχι μόνο.
Είναι πολύ σπουδαίο τα παιδιά μας να συνειδητοποιούν ότι αυτό που βλέπουν γύρω τους δεν είναι «χορτάρι» αλλά διάφορα φυτά με σπουδαίες «προσωπικότητες», παρά το ταπεινό τους μέγεθος. Και να σκεφθεί κανείς ότι ξέρουμε ελάχιστα για αυτές τις «προσωπικότητες».
Καθένα ταπεινό φυτό παράγει τις δικές του ουσίες που το κάνουν μοναδικό. Μοναδικό είναι το ταπεινό χαμομήλι που παράγει ουσίες πολύ ευεργετικές και θεραπευτικές για τον άνθρωπο. Μοναδικό είναι και το θυμάρι και η ρίγανη και το φασκόμηλο και τόσες χιλιάδες άλλα φυτά που οι περισσότεροι αγνοούμε ότι υπάρχουν!
Και μη θεωρείτε ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό που συμβαίνει παντού. Στις Βόρειες χώρες η γη είναι πολύ πιο πράσινη από τη δική μας. Είναι όμως καλυμμένη με ένα είδος χόρτου! Ο Γερμανός δεν μαζεύει χόρτα και δεν τρώει χόρτα γιατί δεν έχει! Οι βορειοευρωπαίοι δεν γνωρίζουν αυτή τη βιοποικιλότητα που εμείς έχουμε. Η τεράστια αυτή βιοποικιλότητα είναι ένα κομμάτι του εθνικού μας πλούτου που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε.
Αυτή τη δουλειά κάνει η καταξιωμένη περιβαλλοντολόγος κα Εμμανουήλ Φωτεινή και με την ταπεινότητα που διδάχτηκε από τη φύση, προσφέρει με αγάπη αυτές τις βιωματικές ξεναγήσεις μέσα από τις οποίες έχει την ευκαιρία να δείξει στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όλο αυτόν τον φυσικό πλούτο που η φύση της Αίγινας διαθέτει.

To B3 συναντά τη συγγραφέα Ελένη Σαραντίτη

Απρ 201517

unnamedΤην Τρίτη στις 31 Μαρτίου το τμήμα μας, το Β3, είχε την χαρά να γνωρίσει τη συγγραφέα κυρία Ελένη Σαραντίτη μέσω του προγράμματος φιλαναγνωσίας του ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη. Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά όπως εμείς να συναντήσουμε τον αγαπημένο μας συγγραφέα και να συζητήσουμε μαζί του για τα βιβλία του και για πολλά άλλα θέματα που μας αφορούν και μας ενδιαφέρουν.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η όξυνση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των μαθητών, ο εμπλουτισμός της φαντασίας και της εφευρετικότητάς τους και η ανάπτυξη της αισθητικής τους καλλιέργειας. Η αλήθεια είναι ότι η καλλιέργεια της γλωσσικής έκφρασης ενισχύει τις ικανότητές μας στην κατανόηση κειμένων, στην διατύπωση απόψεων και ιδεών, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας πολυδιάστατης και δημιουργικής προσωπικότητας.

unnamed2Ο λόγος που επιλέξαμε την κυρία Σαραντίτη είναι γιατί διαβάσαμε δύο υπέροχα βιβλία της, το «Κάποτε ο κυνηγός» και το «Οι καλεσμένοι των Χριστουγέννων», που μας κίνησαν έντονα το ενδιαφέρον και μας έκαναν να θελήσουμε να μιλήσουμε με τη συγγραφέα από κοντά.

Η κυρία Σαραντίτη κατάφερε με τον τρόπο της να κάνει εμένα και τους συμμαθητές μου να αγαπήσουμε τα βιβλία, μιας και μας έκανε να καταλάβουμε ότι το διάβασμα διευρύνει την φαντασία μας και ταυτόχρονα βοηθάει στην βελτίωση του τρόπου σκέψης και εξωτερίκευσης γραπτά και προφορικά, αλλά και να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο της συγγραφής ενός βιβλίου ή ενός διηγήματος στο μέλλον.

Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, διδαχτήκαμε πολλά, είδαμε με διαφορετική ματιά τον κόσμο των βιβλίων και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια από τις αγαπημένες μας συγγραφείς. Ελπίζουμε να μας ξαναδοθεί σύντομα η δυνατότητα να μιλήσουμε με την κυρία Σαραντίτη.

κείμενο : Βιβή Αργυράκου

φωτογραφίες : Ζέφη Λαβούτα

Πρόγραμμα Επαναληπτικών Απολυτηρίων Εξετάσεων Φεβρουαρίου

Ιαν 201527

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ

08:30 : Φυσική

10:00 : Χημεία

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ

9:00 : Βιολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ

12:30 : Μαθηματικά

« Παλιότερα άρθρα

Το σχολείο μας

Το σχολείο μας

Βρείτε μας στο google maps

Η σελίδα μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ο καιρός στην Αίγινα

Επισκεψιμότητα

free counter

kathigitis-panepistimiou

Οι καθηγητές που διδάσκουν στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας

(σχ. έτος 2014-2015)

ΒΑΛΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Φυσικός  (διευθυντής)

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – Φιλόλογος (υποδιευθύντρια)

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Θεολόγος

ΤΡΙΜΗ ΜΑΡΙΑ – Φιλόλογος

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – Φιλόλογος

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ – Φιλόλογος

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ – Φιλόλογος

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Μαθηματικός

ΜΟΣΧΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ – Μαθηματικός

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – Μαθηματικός

ΜΠΑΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – Φυσικός

ΚΑΡΥΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Φυσικός

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Γαλλικής Φιλολογίας

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΕΥΗ – Αγγλικής Φιλολογίας (Αγγλικά & Ιστορία)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Αγγλικής Φιλολογίας

ΛΟΡΕΤΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Γερμανικής Φιλολογίας (Γερμανικά & Ιστορία)

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – Τεχνολόγος

ΔΟΥΒΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ – Πληροφορικός

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Εικαστικός

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΥΒΕΛΗ – Γυμνάστρια

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΛΑΓΙΑ – Γυμνάστρια (Οικιακή Οικονομία)

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – Γυμνάστρια (Οικιακή Οικονομία)

ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΗΣ – Γυμναστής (Οικιακή Οικονομία)

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Γαλλικής Φιλολογίας (Ιστορία)Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων