Στα πλαίσια των δράσεων του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑΛ Σερβίων, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 , υλοποιήθηκε μια ακόμη δράση με σκοπό την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση  και την ενσυναίσθηση των μαθητών για το θεμελιώδες δικαίωμα των παιδιών/ατόμων με αναπηρίες να βιώνουν, να συμμετέχουν, να πρωταγωνιστούν  ισότιμα σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, επαγγελματικής δραστηριότητας.
Το σχολείο, μπορεί  να αναπτύξει στάσεις αποδοχής και σεβασμού στο διαφορετικό γνωρίζοντας ότι μια καλά ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία ευκολότερα αποδέχεται το διαφορετικό.
Καλεσμένοι στη δράση ήταν η δημοσιογράφος κα Νατάσα Χατζηγεωργίου και ο εκπρόσωπος του συλλόγου τυφλών Δυτικής Μακεδονίας κος Ηλίας Γιώτας όπου με το εξαιρετικό βιωματικό εργαστήριο τους , έβαλαν τους μαθητές και τους καθηγητές στη θέση του ” άλλου “.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Υγείας,  ευχαριστούν θερμά τους καλεσμένους πιστεύοντας πως η «εκπαίδευση της ενσυναίσθησης» θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο σήμερα…για το αύριο. Το αύριο της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της συνύπαρξης όλων, με ή χωρίς αναπηρία.

12