Αρχική » UNESCO

images 4
download 1

UNESCO

ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΉ (Σχολικό έτος 2023-24)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΜΥΛΩΝΑ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ·

  • ΝΤΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
  • ΜΥΛΩΝΑ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • ΠΑΛΙΑΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
  • ΣΦΟΝΔΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ
  • ΚΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ
  • ΜΠΟΥΖΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Συμμετέχοντες:

  • Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος (Β’ τάξη και Ειδικότητα Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών)
  • Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (Β’ τάξη και Ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης)

Υποστήριξη: Τομέας Πληροφορικής (Β’τάξη)

Καλλιτεχνικά χτενίσματα: Γ’ Κομμωτικής

Φυτική-ζωική παραγωγή: τομέας Γεωπονίας

Στοιχείο Ζωντανής Κληρονομιάς  ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Screenshot 2024 05 11 113420
Το έργο θα προσεγγιστεί διαθεματικά στο πλαίσιο των μαθημάτων:

  • Νεοελληνική λογοτεχνία/Διατροφή (όλα τα τμήματα): Μελέτη της Πυραμίδας Μεσογειακής Διατροφής και των βασικών αρχών της με ταυτόχρονη μελέτη αποσπασμάτων από τη νεοελληνική λογοτεχνία που αναφέρονται στο ευρύτερο πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται η Μεσογειακή Διατροφήκαι ανάγνωση κειμένων που αναδεικνύουν τη σχέση της λογοτεχνίας με τη διατροφή και το αγροτικό τοπίο :παραδοσιακές μεσογειακές διατροφικές συνήθειεςστο χώρο και τον χρόνο (έθιμα στον κύκλο της ζωής, εθνικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς, καλλιεργητικές πρακτικές για τα προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής(π.χ. τρύγος, θέρος) καθώς και περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με την διατροφή(π.χ. Γ’ενότητα βιβλίου Γ’ΕΠΑΛ, κείμενο: Η διατροφή του πλανήτη)
  • Διατροφή/Μαθηματικά (Β’ τάξη και των δύο τομέων, Γ’ Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών): Ανάλυση διατροφικών συνηθειών στις μεσογειακές χώρες και σύγκρισή τους με άλλες παγκόσμιες διατροφικές πρακτικές όσον αφορά την βιωσιμότητα αλλά και την πρόληψη υγείας. Σύνταξη και ανάλυση ερωτηματολογίου σχετικά με την προσήλωση στην μεσογειακή διατροφή.
  • Τεχνολογία τροφίμων/Διατροφή /Αρχές Κομμωτικής Τέχνης (όλα τα τμήματα): Μελέτη των τροφών που αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και των θρεπτικών τους ιδιοτήτων για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Δημιουργία προϊόντων περιποίησης μαλλιών με βάση τα τρόφιμα που αποτελούν την βάση της μεσογειακής διατροφής (π.χ. ελαιόλαδο, φρούτα, λαχανικά, γάλα, μέλι, κτλ…)
  • Αρχές Βιολογικής Γεωργίας /Διατροφή (το πρώτο κομμάτι (φυτική-ζωική παραγωγή) Β’ και Γ’ τάξη τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος- τα υπόλοιπα: όλα τα τμήματα): Μελέτη αειφόρων πρακτικών στην φυτική και ζωική παραγωγή και θρεπτική αξία των τροφίμων αλλά και μελέτη της μεσογειακής διατροφής ως ένα αειφόρο διατροφικό μοντέλο.
  • Πληροφορική/Διατροφή (όλα τα τμήματα): Αναζήτηση και αξιολόγηση πληροφοριών σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή σε διαδικτυακές πηγές. Παράλληλα συνδέεται με όλα τα αντικείμενα με την χρήση web2.00 εργαλείων για την απεικόνιση των αποτελεσμάτων με την μορφή poster, infographic, comics, κτλ για τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης.

Σελίδες: 1 2 3 4

Translate

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
SID2024 Save the date

Καταγραφή

Καταγραφή
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση