Ταξίδι στον κόσμο της Ναυτιλίας: Μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου επισκέφθηκαν την ΑΕΝ Σούδας

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα» του ΙΕΠ, μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σούδας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024. Μέσα από ενημερωτικές παρουσιάσεις από έμπειρα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον συναρπαστικό κόσμο της ναυτιλίας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις σπουδές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις προοπτικές απασχόλησης και τις καριέρες που μπορούν να ακολουθήσουν ως αξιωματικοί εμπορικού ναυτικού. Τονίστηκε η σημαντική συμβολή του ναυτικού επαγγέλματος στην ελληνική οικονομία και οι πολλές ευκαιρίες που προσφέρει σε νέους ανθρώπους. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ποικίλες επιλογές που προσφέρει ο τομέας της ναυτιλίας έτσι ώστε να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές για το επαγγελματικό τους μέλλον.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Σούδας και να έρθουν σε επαφή με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στη ναυτική εκπαίδευση.


Η επίσκεψη στην ΑΕΝ Σούδας ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ανακαλύψουν νέες επαγγελματικές προοπτικές. Το σχολείο μας ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνήσουν διαφορετικούς τομείς και να επιλέξουν το επάγγελμα που ταιριάζει καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους.