Μεταξοσκώληκες στο σχολείο μας!

 Την  Πέμπτη 16 Μάιου ζήσαμε στο σχολείο μια πολύ ωραία και σπάνια εμπειρία. Η συγγραφέας Σταυρούλα  Φραγκουδάκη  ζωντάνεψε το παραμύθι της “Η Ωραία Μεταμορφωμένη”, το οποίο αναφέρεται στη ζωή της κάμπιας και πώς αυτή μετατρέπεται σε πεταλούδα. Διάβασε στα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης το παραμύθι της και έπειτα συζήτησαν για την πορεία αυτή με βιωματικό τρόπο μέσω των ζωντανών μεταξοσκώληκων που η συγγραφέας έφερε στη Λήμνο.

   Έπειτα  ακολούθησε συζήτηση , παρουσίαση αλλά και τάισμα των μεταξοσκώληκων, από την μουριά που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου μας, από τα δύο τμήματα της Ε΄.  Τα παιδιά στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας είχαν διδαχθεί για τον ερχομό/μυστικό του μεταξιού κατά τα χρόνια της Βυζαντινή αυτοκρατορίας. Εντυπωσιάστηκαν που τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά τους μεταξοσκώληκες .Έμαθαν  για τον κύκλο ζωή τους και πώς φτιάχνεται το μετάξι.

Η κ. Φραγκουδάκη άφησε  ένα μεταξοσκώληκα στο σχολείο ώστε κάθε μέρα  τα παιδιά να τον  ταΐζουν και να βλέπουν όλη την πορεία του ώσπου να μεταμορφωθεί  σε πεταλούδα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία.

 

3   5

2

1

1716016299765 2

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση