Πού κρύβεται η Υψιπύλη;

Συμμετοχή των μαθητών της Γ2 Τάξης του σχολείου μας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Πού κρύβεται η Υψιπύλη; | Κεφάλαιο ΙΙI»

logo ypsipuli CMYK el GR

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του προγράμματος «Πού κρύβεται η Υψιπύλη; – Κεφάλαιο ΙΙI», το οποίο διοργανώνεται από την Places & Traces και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο, οι μαθητές της Γ1 Τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Αρβανιτίδου Σοφία και την κ. Νικολάου Ιουλία συμμετείχαν στον 1ο εκπαιδευτικό περίπατο του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/01/2024 και περιελάμβανε επίσκεψη στην προϊστορική Πολιόχνη και το Κουκονήσι. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

IMG 4046

IMG 4047

Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα:

To πρόγραμμα «Πού κρύβεται η Υψιπύλη;», συστήνει σε μαθήτριες και μαθητές της Λήμνου το παλιό και το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, υιοθετώντας διαθεματική προσέγγιση και ενσωματώνοντας πρακτικές της βασισμένης στον τόπο μάθησης. Την ίδια στιγμή, τους/τις προσκαλεί να αναδιηγηθούν, με ποικίλα δημιουργικά μέσα, τις ιστορίες που θα ανακαλύψουν και να συμβάλουν στην ανάδειξη της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού.

Το Κεφάλαιο ΙΙΙ (σχολ. έτος 2023-24) είναι αφιερωμένο στη Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου. Εστιάζει στην Προϊστορία και την Κλασική Αρχαιότητα της Λήμνου, την άυλη πολιτιστική της κληρονομιά, τη λογοτεχνία, τη δημιουργική γραφή και την ψηφιακή επεξεργασία της. Τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικούς περιπάτους και δημιουργικά εργαστήρια, και παρουσιάζουν τα έργα τους στη γιορτή ολοκλήρωσης των δράσεων, την προσεχή άνοιξη.

Οι δράσεις του προγράμματος τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) και του Δήμου Λήμνου. Το Κεφάλαιο ΙΙΙ έχει λάβει την έγκριση των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου για την εφαρμογή του στα Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ της Λήμνου κατά το τρέχον σχολικό έτος. Μέρος των δράσεων του Κεφαλαίου ΙΙΙ υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟ.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 10 σχολεία της Λήμνου: 1ο και 3ο ΔΣ Μύρινας, ΔΣ Ν. Κούταλης, Ειδικό ΔΣ Καλλιθέας, Γυμνάσια Λιβαδοχωρίου, Μούδρου και Μύρινας, ΓΕΛ Μύρινας και Μούδρου και το ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση