Εγγραφές Α’ τάξης για το Σχ. Έτος 2019-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6-05-2019 έως και 20-05-2019.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε , για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. ( Λογαριασμός ΔΕΗ– ΕΥΔΑΠ ή Συμβόλαιο κατοικίας)

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Εκπρόθεσμες εγγραφές στο δημοτικό σχολείο για λόγους ανωτέρας βίας γίνονται δεκτές με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ημέρες & ώρες εγγραφής:

Τετάρτη 8:30 – 13:00

Πέμπτη 10:00 – 13:00

Παρασκευή 11:00 -13:00

Τα όρια της Σχολικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το σχολείο μας είναι οι οδοί: Ανδρούτσου-Περικλέους-Επαρχιακή οδός Χαλκίδας-Αλιβερίου καθώς και οι οδοί που περικλείονται από αυτούς τους δρόμους όπως επίσης και όσοι μαθητές διαμένουν στις περιοχές Σπηλιές, Άγιος Ανδρέας και Κάμπος.

 

Η Διευθύντρια

Αικατερίνη Τσακλάρη

Επίσκεψη της ΤΟ.Μ.Υ Βασιλικού-Ορθοσωμία

Την Δευτέρα,15 Απριλίου 2019,επισκέφτηκε το σχολείο μας η Το.Μ.Υ Βασιλικού.Το πρόγραμμα απευθυνόταν στις Ε και ΣΤ τάξεις του σχολείου μας.Οι δυο υπέθυνες κυρίες του προγράμματος μας μίλησαν για την σωστή στάση του σώματος σε δραστηριότητες οπως το διάβασμα και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (ταμπλετ ,Η/Υ) καθώς επίσης και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λάθος στάση της σπονδυλικής μας στήλης.Κατόπιν και μετά από συζήτηση με τους μαθητές/-τριες ,δουλέψαμε φύλλα εργασίας που μας μοίρασαν οι κυρίες της ΤΟ.Μ.Υ ώστε να υπάρξει ενός τύπου ανατροφοδότηση και να ολοκληρωθεί έτσι το πρόγραμμα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο

Στις 4 Απρίλη 2019 και ημέρα Παρασκευή, η Β΄και Γ΄τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κας Χατζηαυγέρη Βάγιας , Ανδρεοπούλου Αικατερίνης και της κυρίας Κλώτσου Ευαγγελίας,ΕΒΠ στα πλαίσια των μαθημάτων της Γλώσσας «Άνθρωποι και Μηχανές» και «Μες στο Μουσείο», επισκέφτηκαν το 2ο δημοτικό σχολείο Βασιλικού που φιλοξενεί ένα πολύ όμορφο λαογραφικό μουσείο,κόσμημα για την παράδοση της περιοχής και ξεναγήθηκαν σε αυτό από τον διευθυντή του σχολείου,κο. Αρνή Ιωάννη.Ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και τα συνέκριναν με τους σύγχρονους αντικαταστάτες τους όπως πλυντήριο-σκάφη, ψυγείο-φανάρι, ηλεκτρική λάμπα-λάμπα πετρελαίου κ.α. Κατόπιν συζήτησαν για θέματα που αφορούσαν την τοπική ιστορία του Βασιλικού όπως τα πηγάδια του Βασιλικού, τη νυφικη προίκα και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της κωμόπολης μας. Τα παιδιά- βιωματικά- διδάχτηκαν τα είδη των τότε οικιακών και αγροτικών συσκευών και εργαλείων και συγκρίνοντας τα με τα σημερινά προβληματίστηκαν για τις δυσκολίες των παλαιοτέρων εποχών, από το όργωμα των χωραφιών και το πλύσιμο των ρούχων εκείνη την εποχή μέχρι και το άναμμα μιας λάμπας για το διάβασμα του μαθητή για το σχολείο της εποχής, ελπίζοντας έτσι να έγιναν 1ον) μέτοχοι στην ελληνική τοπική ιστορία και 2ον) να κατανόησαν το πόσο τυχερός είναι ο σημερινός άνθρωπος έχοντας όλες αυτές τις ανέσεις.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Στις 8 Απριλίου 2019,ημέρα Δευτέρα,οι Στ΄και Ε’ τάξεις του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Λούκα Παναγιώτη,Κιούση Ιλεάνας,Βάθη Σωτήριου,Σφακιανάκη Ζήνας και Κατσαρού Δημήτρη επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών που αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, η τεκμηρίωση και η προβολή των αγώνων του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Εκεί αφού πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ξεναγήθηκαν από τους εξαιρετικούς στρατιώτες – ξεναγούς του Μουσείου και ξεκίνησαν ένα ταξίδι διαμέσου των αιώνων στα πολεμικά-ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την ελεύθερη Ελλάδα του σήμερα. Μέσα από απεικονίσεις και διοράματα μαχών του 20ου αιώνα ,αντικείμενα ηρώων και πολεμικά οπλα βιώσαν την ηρωική ιστορία του τόπου τους ,οπτικοποίησαν και ταξινόμησαν, σε πολλές περιπτώσεις, τις θεωρητικές γνώσεις που παίρνουν από το μάθημα της Ιστορίας.