Επιστροφή στο σχολείο με ασφάλεια

Αγαπητοί  γονείς,

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου από τη Δευτέρα 10-05-2021, σας ενημερώνω ότι:

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι υποχρεωτικός για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού και λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του Προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΑΜΚΑ) ή του προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της Αστυνομικής Ταυτότητας ή οποιαδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Για τους ανήλικους μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της ανηλίκου μαθητή/τριας.

Οι γονείς κηδεμόνες των μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία “Σχολική Κάρτα για covid-19” με τη χρήση των κωδικών (taxisnet) ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται κάρτα θετικού αποτελέσματος την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας covid-19, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

O αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ο μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς τη σχολική κάρτα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Ομοίως θα κάνουν και οι εκπαιδευτικοί.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδο στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή και λαμβάνει απουσία. Παραμένει στο σχολείο, μέχρις ότου οι γονείς, κηδεμόνες να τον/την παραλάβουν.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ελένη Κωλέτση

KYA-ΦΕΚ-Β-1825_ΣΕΛΦ-ΤΕΣΤ

 

Αφήστε μια απάντηση