Στόχος του προγράμματος είναι να πληροφορήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία και την παραγωγή ενός σύγχρονου αγροκτήματος καθώς και πως αυτή συνδέεται με την ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή.
Αμπελώνας: πληροφορίες για το αμπέλι, τα προϊόντα του, τη φροντίδα του, τις ποικιλίες του. Καλλιεργούνται 6 πειραματικές ποικιλίες αμπέλου.
Καλλιέργεια αρωματικών φυτών: Ακολουθεί η καλλιέργεια των αρωματικών φυτών όπου καλλιεργούνται 14 διαφορετικά είδη.
Οπωρώνας : Στη συνέχεια περνούν από τον οπωρώνα-ροδώνα. Παρατηρούν τα δένδρα και παίρνουν πολλές πληροφορίες για την καλλιέργειά τους.
Ελαιώνας «Κων. Τσάτσου»: πληροφορίες για την ελιά, τα προϊόντα της, τη φροντίδα της, τη σημαντικότητά της στη μεσογειακή διατροφή.
Οινοποιείο: πληροφορίες για τη διαδικασία της οινοποίησης και παρατήρηση του εργαστηρίου από εξωτερικό χώρο(για λόγους υγιεινής).
Θερμοκήπια, λαχανόκηποι-ανθόκηπος και συσκευαστήριο λαχανικών
Μικρό πτηνοτροφείο οικιακής οικονομίας: Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν το μικρό μας πτηνοτροφείο οικιακής οικονομίας, δηλαδή το παραδοσιακό κοτέτσι.(από την ιστοσελίδα της σχολής)
Γυρίσαμε στην τάξη με τα γλαστράκια μας!!!!