Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εμπνευσμένη παρουσίαση με θέμα «Η ελληνική γλώσσα και η σχέση της με άλλες γλώσσες», από τη γλωσσολόγο Δρ.Βαδάση Κωνσταντίνα.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Δρ. Βαδάση Κωνσταντίνα μίλησε στα παιδιά για την ιστορία και τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας, αναδεικνύοντας τη συμβολή της στη διαμόρφωση πολλών σύγχρονων γλωσσών. Με απλό και κατανοητό τρόπο, εξήγησε πώς λέξεις ελληνικής προέλευσης χρησιμοποιούνται διεθνώς σε τομείς όπως η επιστήμη, η ιατρική και η τεχνολογία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ομοιότητες και τις επιρροές μεταξύ της ελληνικής και άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών, μέσα από παραδείγματα και διαδραστικές δραστηριότητες που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των παιδιών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις, να εκφράσουν απορίες και να ανακαλύψουν πόσο ζωντανή και παγκόσμια είναι η ελληνική γλώσσα.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα, αφήνοντας στους μαθητές πολύτιμες γνώσεις και ενισχύοντας την αγάπη τους για τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Βαδάση για την εξαιρετική της παρουσία και τη σημαντική συμβολή της στη γλωσσική καλλιέργεια των μαθητών μας.


