Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές του Ε2 ασχολήθηκαν εντατικά με την Αγγλοσαξωνική και Αμερικάνικη γαστρονομική κουλτούρα. Ανακάλυψαν τις διαφορές των πρώτων υλών, αλλά και των μονάδων μέτρησης από αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα. Ασχολήθηκαν με την μετατροπή, προσαρμογή και μετάφραση συνταγών στα ελληνικά, δοκιμάζοντας και το αντίστροφο: να αποδώσουν οικείες και αγαπημένες τους “ελληνικές” συνταγές στα αγγλικά. Έτσι προέκυψε ένα μικρό, αλλά ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο βρήκε μία θέση στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Οι μαθητές επιμελήθηκαν τις συνταγές, τη μετάφρασή τους, καθώς και την εικονογράφηση του βιβλίου. Επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και φαντασία, όρεξη και συνέπεια και βρήκαν όλη τη διαδικασία συναρπαστική. Εμείς θα τους ευχηθούμε “και εις ανώτερα”! Δείτε το βιβλίο παρακάτω:
Κάτω από : Εργασίες
Αφήστε μια απάντηση