Ιαν 14
01

Στο 1ο Δημοτικό φτιάχνουν το δικό τους λαχανόκηπο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο 1ο Δημοτικό φτιάχνουν το δικό τους λαχανόκηποTA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Γ2 ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ «ΧΕΡΣΑ ΓΗ»
Πρωί Δευτέρας και το Δημαρχείο Ρεθύμνης πλημμύρισε από όμορφα γελαστά προσωπάκια, ζεστή παιδική αύρα και αισιοδοξία.
Ήταν οι μαθητές της τάξεως Γ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου που είχαν έρθει για να κάνουν ένα σοβαρό αίτημα. Ζήτησαν από τον Δήμαρχο της Πόλεως, να τους παραχωρήσει ένα κομμάτι γης, προκειμένου να το φυτεύσουν και να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο. Το ήθελαν πολύ μια και το μελετούσαν καιρό με τον δάσκαλό τους Σταμάτη Βεδουρά.
Τα ?Τριτάκια? καθήμενα επισήμως στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου είπαν με ύφος σοβαρό στον κ. Γιώργο Μαρινάκη:
«Κύριε Δήμαρχε. Από εσάς θέλουμε να ζητήσουμε την υιοθεσία ενός οικοπέδου κοντά στο σχολείο για κήπο. Δεν το θέλουμε για δικό μας αλλά επιθυμούμε να το καθαρίσουμε να το σκαλίσουμε και να φυτέψουμε λαχανικά και λουλούδια. Θα έχουμε κι εμείς ένα παρτέρι για να το καλλιεργούμε. Οι γονείς μας και οι δάσκαλοι θα μας βοηθήσουν. Θα φωτογραφήσουμε τον χώρο από πριν και μετά όταν θα έχει ανθίσει. Θα ξαναέρθουμε σε σας για να σας δείξουμε τα αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά θα κάνομε μια γιορτή και θα σας καλέσουμε. Το σχολείο μας μπήκε στο πρόγραμμα Assist του ΑΓΟΡ. Θα μας φτιάξουν γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Θα φτιάξουμε και ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ».
Ο δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πρότασή τους αλλά ενθουσιάστηκε με την ωραία αυτή πρωτοβουλία. Τους υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα τους παραχωρήσει ένα οικόπεδο για να φτιάξουν τον λαχανόκηπό τους και τους ζήτησε να τον καλέσουν την ώρα που θα φυτεύουν τα λαχανικά, επισημαίνοντας ότι ενέργειες του είδους είναι πολύ σημαντικές. Πρότεινε μάλιστα στον δάσκαλο της τάξεως αλλά και στον διευθυντή του 1ου Κλεόνικο Σταυριδάκη, που ήταν παρών, να βρουν την κ. Κελέκη και να δουν ποιο οικόπεδο είναι ελεύθερο κοντά στο σχολείο προκειμένου να γίνει λαχανόκηπος.
Από την πλευρά μας δεν έχομε παρά να ευχηθούμε οι μαθητές του Γ2 να κάνουν σύντομα τον λαχανόκηπό τους και γρήγορα να τον καμαρώσουμε όλοι. Είναι γεγονός ότι πρωτοβουλίες του είδους συμβάλλουν στην άμεση επαφή του παιδιού με τη φύση, το κάνουν να αγαπήσει και να καλλιεργήσει τη ?ζωοδότρα γαία? και να τρυγήσει τους θρεπτικούς καρπούς της.
ΝΙΚΟΛΕΩΝ .Ι. ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *