Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Μήνας: Απρίλιος 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο συνεργασίας σχολείου και οικογένειας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 6.00 μ.μ. ομιλία με θέμα «Όρια & Συνέπειες». Η συνάντηση απευθύνεται στους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Μάλεμε και Πλατανιά με σκοπό τη συμβουλευτική καθοδήγηση, ενδυνάμωση και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Επίσης, η κ.Γκαναδάκη Ευτυχία, εργοθεραπεύτρια ΚΕΔΑΣΥ και η κ. Λήδα Φλωρά, λογοθεραπεύτρια ΚΕΔΑΣΥ θα μιλήσουν για τα «Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου και κίνησης στην παιδική ηλικία και τα όρια μέσω δραστηριοτήτων».  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παρευρεθείτε σ’ αυτή τη συνάντηση, καθώς θα θέλαμε να ακούσουμε και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς και τις απόψεις σας.ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ

“ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

                  IMG 5e4299e9a33c2ccbfa06d23270416067 V      IMG 6bde7fee66a3fbfa20367b0f433c03aa V

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία”. Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο μας φιλοξένησε την εκπρόσωπο της Ε.Ο.Κ. κ.Φρόσω Δημητρουλάκη (με τους συνεργάτες της αυτή τη φορά) για τη διάδωση του αθλητικού ιδεώδους και των αρχών του Ολυμπισμού, μέσω της καλλιέργειας δεξιοτήτων στην καλαθοσφαίριση. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για το άθλημα.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες αντισφαίρισης στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, όπου συμμετείχε και το σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

IMG 75a411d86a9655876461df440d8cf284 V

Σήμερα 2 Απριλίου 2024, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πολιτιστικό και αναπτυξιακό σύλλογο Πλατανιά, για τη δωρεά στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας 26 σύγχρονων βιβλίων για παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο αξιόλογο έργο τους.

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση μέσω webex των μαθητών της Ε΄ τάξης και του MD PhD, Διευθυντή του ΕΣΥ Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Κάχρη Στέφανου με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Η δράση ήταν μέρος του προγράμματος του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Αγωγής Υγείας της Ε΄ τάξης. Ο γιατρός, αφού παρουσίασε την έρευνά του, δέχτηκε ερωτήσεις και συνομίλησε με τους μαθητές.
DSC 1315

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κύριος Τσαρουχάς Κωνσταντίνος, προπονητής στην Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (Σ.Α.Χ.). Πραγματοποίησε παρουσίαση αναφορικά με την ιστορία του σκακιού, τη διαχρονικότητά του και τους βασικούς κανόνες του. Οι μαθητές (μια διδακτική ώρα η κάθε τάξη) συμμετείχαν ενεργά, απαντώντας σε ερωτήσεις ή θέτοντας και οι ίδιοι τις δικές τους.

 

20240220 103700                                      20240220 101652

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση