Καλό Καλοκαίρι – Γιορτή Αποχαιρετισμού – Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

IMG20240612213608

 

Με μια γιορτή όπως αρμόζει στο πολυπόθητο καλοκαίρι μικρών και μεγάλων αποχαιρετίσαμε την φετινή σχολική χρονιά. Το θέμα άλλωστε δεν μπορούσε παρά να ενισχύσει την καλοκαιρινή μας διάθεση, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ – « Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»!!! Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 το απόγευμα οι μαθητές της Γ΄  και της Ε΄ τάξης παρουσίασαν, απήγγειλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν το έργο του μεγάλου μας ποιητή. Με πρωταγωνιστή τον «Ήλιο Ηλιάτορα» ταξιδέψαμε στις ομορφιές της χώρας μας, σε θάλασσες και στεριές, σε νησιά και σε χωράφια εύφορα, με φως και ανέμους ούριους να μας οδηγούν με ενθουσιασμό, μελωδικότητα και έναν όμορφο ρυθμό. Το υπέροχο σκηνικό του εικαστικού μας Βασίλη Κοντογεώργου φώτιζε ακόμα παραπάνω το ταξίδι και μας μετέφερε νοητά στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, έτοιμοι να ακουμπήσουμε γλάρους, κοχύλια και δελφίνια! Η χορωδία της κυρίας Μαριάννας Ροντογιάννη, της μουσικού μας, πλούτιζε το ταξίδι και με καινούριες εικόνες, κάθε στίχος πρόσθετε κι άλλες ομορφιές. Η γυμνάστρια κυρία Παναγιώτα Σφέτσα δεν είχε παρά να απογειώσει το ταξίδι και να δούμε κάθε στίχο να παίρνει κίνηση και ρυθμό, προσθέτοντας συγκίνηση σε όλα τα όμορφα συναισθήματα που είχανε ξυπνήσει από μέσα μας. Τον γενικό συντονισμό της παράστασης είχανε οι δασκάλες των τάξεων κυρίες Ελπίδα Δρακάκη και Χριστίνα Μανανά και δεν έχουν παρά να είναι ικανοποιημένες για την επιλογή! Άλλωστε, πόσο περισσότερο όμορφος επίλογος για τη διδακτική πορεία ενός δασκάλου από μια ΓΙΟΡΤΗ!!! Και η συγκεκριμένη γιορτή ελπίζουμε να γέμισε με όλα τα χαρακτηριστικά της, χρώματα, μελωδίες, ρυθμό, ευχές, αγκαλιές, συναίσθημα, την κυρία Ελπίδα Δρακάκη που αφήνει με συνταξιοδότηση το ενεργό λειτούργημα της δασκάλας, ένα καθήκον όμως που ποτέ δεν παύει να χαρακτηρίζει τον δάσκαλο. Της ευχόμαστε συγχαρητήρια για όλα όσα έχει καταφέρει στο εκπαιδευτικό της έργο και καλή συνέχεια σε νέους στόχους, με υγεία και ξεκούραση!!!

Οι φωτογραφίες παρακάτω αποδεικνύουν όλα τα προηγούμενα, μα κυρίως τα χαμόγελα που ήταν αποτυπωμένα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων καθώς ολοκληρώθηκε η γιορτή… Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγμάτωσή της. Η γιορτή συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου με κεφάτο καλοκαιρινό πάρτυ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι γεμάτο ανεμελιά, χαρές, δροσιά και ξεκούραση, κυρίως στους μεγάλους μας μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που ετοιμάζονται για το καινούριο τους ξεκίνημα στο Γυμνάσιο!