Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις – Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βεργίνα

IMG20240419121456

Μια εκπαιδευτική επίσκεψη που κάθε φορά μας γεμίζει ενθουσιασμό και υπερηφάνεια πραγματοποιήσαμε με τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων την Παρασκευή 19 Απριλίου. Προορισμός μας ήταν το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και ο Παλαιός Παντελεήμονας, το χαρακτηρισμένο παραδοσιακό πετρόκτιστο χωριό του βουνού των θεών του Ολύμπου και μπαλκόνι στο Αιγαίο Πέλαγος.

Παρά την ανησυχία για άστατο καιρό, η άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο και η συνάντησή με τον ξεναγό κύριο Δημήτρη Κακαγιάννη, μας μετέφερε άμεσα και εύκολα σε άλλον χώρο και χρόνο. Με την σταθερή και αινιγματική του αφήγηση μας εξιστόρησε μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία της ένδοξης εποχής του Μακεδονικού Βασιλείου με τρόπο καθηλωτικό, αλλά και με ανυπομονησία να συναντήσουμε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου. Αγγεία, κοσμήματα, όπλα, κτερίσματα χρυσά και ασημένια, τοιχογραφίες και τύμβοι μεγάλων διαστάσεων, με χρόνο ύπαρξης δύο χιλιάδων ετών και πάνω, φαίνονταν τόσο εντυπωσιακά στα μάτια και στη σκέψη μας. Η περιγραφή του κυρίου Δημήτρη Κακαγιάννη ήταν πραγματικά μοναδική και όπως εύστοχα μαθήτριά μας έκανε την παρομοίωση, ακούγονταν σαν ένα επαγγελματικό διαδραστικό βίντεο!!! Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Περπατήσαμε στο χωριό της Βεργίνας και φτάσαμε στον επόμενο προορισμό μας, τοπικό εστιατόριο, όπου η εξυπηρέτηση ήταν άμεση. Ο χώρος κατάλληλος για ξεκούραση, φαγητό και παιχνίδι στη φύση, καθώς τα τραπέζια μας στρώθηκαν έξω στον φυσικό χώρο, ανάμεσα σε δέντρα και λουλούδια. Η εξόρμηση στα τοπικά τουριστικά εμπορικά καταστήματα απαραίτητη για τα αναμνηστικά από την επίσκεψή μας και δωράκια προς τους αγαπημένους μας….

Ο δεύτερος προορισμός της εκπαιδευτικής επίσκεψης μεταβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Έτσι, αφήσαμε τον Παλαιό Παντελεήμονα για μια επόμενη φορά και βρεθήκαμε παραλιακά, στον Πλαταμώνα, για απογευματινή χαλάρωση και ξεγνοιασιά δίπλα στη θάλασσα. Η βροχή μας πρόλαβε στο παιχνίδι των μαθητών και γρήγορα γρήγορα βρεθήκαμε στον δρόμο της επιστροφής.

Το αποκορύφωμα κάθε εκδρομής είναι τα τραγούδια στο λεωφορείο και το τιμήσαμε δεόντως με τη βοήθεια του πάντα πρόθυμου οδηγού μας, του κυρίου Θανάση. Τον ευχαριστούμε για την ασφαλή μετακίνηση και την υπομονή και κατανόηση.