“ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ” – 3ο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών!

heroes 1

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο 3ο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών! ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ κυνηγοί συγκεντρωνόμαστε και ξεκινάμε το κυνήγι!

Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην Κυκλική Οικονομία και ειδικότερα στην ανακύκλωση μπαταριών. Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ. Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

Μήπως τα λαμπάκια που ξεστολίσαμε από την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχουν άδειες μπαταρίες; Στις διακοπές των Χριστουγέννων μήπως στα παιχνίδια αλλάξαμε μπαταρίες; Συγκεντρώνουμε λοιπόν άδειες μπαταρίες από το σπίτι μας, καθώς και από σπίτια συγγενών και φίλων και ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ! Βοηθάμε τον εαυτό μας έχοντας καλύτερη συνείδηση, βοηθάμε το σχολείο μας σε μια ομαδική οικολογική δράση, βοηθάμε το φυσικό περιβάλλον αποφεύγοντας την διαρροή βλαβερών ουσιών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων!

Ποιες μπαταρίες μπορώ να πετώ στον κάδο ανακύκλωσης μπαταριών; 

Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (βάρους περίπου μέχρι 5.000 gr), είτε αυτές είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες). Για μεγαλύτερες μπαταρίες, αυτοκινήτων, βιομηχανικές ή ηλεκτρικούς συσσωρευτές θα πρέπει να απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!

afis logo big