ΣΤ΄ Τάξη – “Λαμία και Καλό Χωριό – Στον Τόπο μου σας Ξεναγώ”

ταξιδεύοντας στην Ελλάδα

Η ΣΤ΄ τάξη συμμετέχει φέτος σε Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων  με τίτλο “Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο.”  Όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο, στο συγκεκριμένο δίκτυο  στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τον τόπο τους καλύτερα και μέσα από επισκέψεις, δράσεις, αναζήτηση και καταγραφή πληροφοριών,  να μπορούν να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (αξιοθέατα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις) και στα υπόλοιπα σχολεία. Συμμετέχουν πάνω από 80 σχολεία από όλη την Ελλάδα μοιρασμένα σε ομάδες. Η δική μας ομάδα περιλαμβάνει άλλο έενα σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού Λασιθίου από την Κρήτη.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 είχαμε και την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, εξ αποστάσεως βέβαια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας συναντηθήκαμε διαδικτυακά με τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού και τις δασκάλες τους. Αφού συστηθήκαμε, οι συμμαθητές – συνεργάτες μας, μας τραγούδησαν τα κρητικά κάλαντα και μας παρουσίασαν τον τόπο τους. Εμείς από την πλευρά μας τραγουδήσαμε το χριστουγεννιάτικο τραγούδι “Τρίγωνα Κάλαντα” … πολυγλωσσικά, σε τρεις γλώσσες, ελληνικά – αγγλικά και γερμανικά, το οποίο οι μαθητές είχαν προετοιμάσει με τις δασκάλες των ξενόγλωσσων μαθημάτων, την κ. Ισιδώρα  Κισσούδη – αγγλικών και κ. Όλγα Παρδάλη – γερμανικών.
IMG20231221125729
Ανταλλάξαμε τις ευχές μας για καλές γιορτές και περιμένουμε το επόμενο ραντεβού συνάντησης. Τέλος, ετοιμάσαμε τον ταχυδρομικό φάκελο με το ημερολόγιο για το νέο έτος που έχουμε φτιάξει για να το αποστείλουμε στους καινούριους μας φίλους και περιμένουμε και τη δική τους αποστολή με ευχητήριες κάρτες και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Και όπως συνηθίζεται, η συνάντηση με Κρητικούς να συνοδεύεται με μαντινάδες… χαρήκαμε και εμείς τη δική μας που μας αφιερώσανε!!!

“Μέσα στη Φάτνη τση καρδιάς αν γεννηθεί ο Χριστός μας,
θα ‘χει Ειρήνη και Ανθρωπιά ο κόσμος ο δικός μας”
Είθε…