Mindful στους Παραδοσιακούς Οικισμούς

IMG20231208095554

Στις εκπαιδευτικές επισκέψειςπου πραγματοποιούμε,  εκτός από τις  γνώσεις που αποκτούμε, φροντίζουμε και το πιο προσωπικό μας σπίτι, τον εαυτό μας. Χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε, με όλες μας τις αισθήσεις. τα μικρά θαύματα της φύσης  και τις εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον κατασκευές του ανθρώπου. Η αισθητική των προγόνων μας και ο σεβασμός στη φύση που είναι το μεγάλο μας σπίτι, απότυπώνονται με εξαιρετικό τρόπο στον παραδοσιακό οικισμό της Βάργιανης και στον παραδοσιακό πολεοδομικό ιστό της Αμφίκλειας. Έτσι, εκμεταλευτήκαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε άσκήσεις ενσυνείδησης με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι από  την προηγούνμενη χρονιά είχαν εκππαιδευτεί και γνωρίζουν το θέμα μέσω του προγράμματος

Πρόγραμμα ERASMUS – Mindful Nature (Ενσυνείδητη Φύση)

Αρχικά στις πηγές Μπουρμπούλα στη Βάργιανη, μπροστά από τις 7 πέτρινες βρύσες συγκεντρωθήκαμε και με μόνους ήχους το θρόισμα των φύλλων των πλατάνων και τον ήχο του νερού της πηγής, διώξαμε για λίγο τις καθημερινές μας σκέψεις και ηρεμήσαμε σε μια ατμόσφαιρα ευεξίας και χαλάρωσης.

Στην Αμφίκλεια και στο πετρινο Δημοτικό Σχολείο, που μετράει πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας, νιώσαμε τη δυναμική του χώρου και του πρωτογενούς υλικού της πέτρας αυτής της αρχιτεκτονικής, ακουμπώντας στις εξάγωνες πέτρες του πλαϊνού τοίχου του κτιρίου.