NoWaste21 – Διαδικτυακή Ενημέρωση για έναν Κόσμο Χωρίς Απόβλητα

FINAL cleanup
Πρόληψη – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση

Το οικολογικό μήνυμα που κρατήσαμε σήμερα, Παρασκεευή 1/12/2023, εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά τη διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον NOWASTE21, τον φορέα  με στόχο την ενημέερωση αλλά και την εφαρμογή δράσεων για την κυκλική οικονομία, την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων και την ανακύκλωση, έχοντας σαν ΟΡΑΜΑ τη συνεισφορά σε ένα μέλλον χωρίς απόβλητα.

Ανα δύο τάξεις οι μαθητές βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις της κυρίας Χριστίνας Αποστολοπούλου και την κυρίας Κωνσταντίνας Συριανού, υπευθύνων επικοινωνίας του οργανισμού. Ενημερώθηκαν για τα τρία βασικά βήματα που θα μας βοηθήσουν να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον χωρίς απόβλητα μέσα από εικόνες και βίντεο που προβλημάτισαν τους μαθητές, αλλά και τους οδήγησαν να συνειδητοποιήσουν πως

“Τα καλύτερα σκουπίδια είναι αυτά που δεν δημιουργήθηκαν ποτέ”

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες που ποαρακολουθήσαμε στο βίντεο που κατέργραψε ένας δύτης από το βυθό της θάλασσας κοντά στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου φαίνεται να κολυμπά περιτριγυρισμένος από αμέτρητα πλαστικά απορρίμματα.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις δύο κυρίες για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ξεκινήσουμε και τη φετινή χρονιά, πιο ενημερωμένοι την διαδικασία της ανακύκλωσης στο σχολείο μας. Φέτος μάλιστα προστέθηκαν επιπλέον δύο νέοι κάδοι ανακύκλωσης, αυτός των ρούχων και παπουτσιών στην είσοδο του σχολείου, καθώς επίσης και ο κάδος κομποστοποίησης, για τον οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και τον παραχώρησε στο σχολείο η εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης, κυρία Γεωργία Καλλέργη, την οποία και ευχαριστούμε.