Erasmus Mindful Nature – Το Ταξίδι της Αναπνοής- Το Σώμα μας Μεταμορφώνεται

concept of love yourself and a healthy lifestyle girl makes yoga relaxes at home or breathing exercises woman sits on the floor and meditates illustration vector

Το πρόγραμμα erasmus, Mindful nature υλοποιείται στο σχολείο μας με κοινές δράσεις από  τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Ε τάξης και του Τμήματος Ένταξης στα πλαίσια της συμπερίληψης, την οποία υποστηρίζουμε θερμά, οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, εντάσσουμε  και διαφοροποιημένες δραστηριότητες με στόχο τη διερεύνηση αποτελεσματικών τρόπων εφαρμογής του σε παιδιά με διαφορετική ηλικία ή ανάγκες.

Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τ.Ε. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  βίωσαν  το ταξίδι της αναπνοής μέσα από ένα μύθο που μιλάει για τη μεταμόρφωση της νύμφης Δάφνης σε δέντρο. Αφού η εκπαιδευτικός, αφηγήθηκε το μύθο, ( σε διασκευή από τη συλλογή του Οβίδιου), τα παιδιά εξέφρασαν  τα συναισθήματά τους, τα οποία έγιναν  μαγιά για τις  δραστηριότητες που ακολούθησαν. Οι μαθητές/τριες  πήραν μια άνετη θέση στο πάτωμα, και αφού έκλεισαν τα μάτια προσπάθησαν να παρακολουθήσουν το ταξίδι που κάνει η αναπνοή τους μέσα στο σώμα τους. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, δοκίμασαν να νιώσουν την ύπαρξη του κάθε μέλους του σώματός  τους, χωριστά, ξεκινώντας από τα πόδια και φτάνοντας στο κεφάλι. Ακολούθως τους ζητήθηκε να φανταστούν  πως μεταμορφώνονται σε δέντρα όπως η νύμφη Δάφνη. Τέλος περιέγραψαν την εμπειρία τους ως πρωτόγνωρη, έντονη και μαγική! Δε μένει παρά να τη μοιραστούμε μαζί σας και φυσικά να την εφαρμόσουμε, με την πρώτη ευκαιρία σε ολόκληρη την ομάδα του erasmus!