ΣΤ΄ Τάξη – 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών

IMG 4662

Σε επιπλέον  μια πολιτισμική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και να συμμετέχουν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών έχει γίνει πλέον θεσμός στα μαθητικά δρώμενα του τόπου μας και μάλιστα όχι τυχαία. Φέτος πραγματοποιήθηκε το 8ο στη σειρά δρώμενο, άρτια οργανωμένο από τους οικοδεσπότες – 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, και με πολλές συμμετοχές από όλη τη Φθιώτιδα. 14 σχολεία μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας και μας ταξίδεψαν μελωδικά και ρυθμικά σε πολλούς τόπους της χώρας μας. Μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, συνάντηση, συνεργασία, συμμετοχή και αποδοχή για τους μικρούς μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Άξιοι εκπρόσωποι του σχολείου μας, οι μαθητές της ΣΤ τάξεις χόρεψαν ποντιακούς χορούς. Ομάλ και Ουτσάι οι επιλογές της γυμνάστριάς μας, η οποία προετοίμασε άρτια την χορευτική ομάδα και όπως γίνεται σε κάθε μαθητική εκδήλωση, οι μαθητές επιδεικνύουν τον καλύτερό τους εαυτό την ημέρα της παράστασης. Έτσι έγινε και τώρα με τους μαθητές να ανταμείβουν ηθικά και ψυχικά την κ. Γιώτα, τους γονείς και του δασκάλους που παρευρέθηκαν να τους παρακολουθήσουν και να λαμβάνουν δυνατό χειροκρότημα από όλο τον κόσμο.

Πολλά μπράβο στους μαθητές μας και στην κ. Γιώτα Σφέτσα, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής. Συγχαρητήρια και  στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία. Ευχαριστούμε τέλος θερμά τον Σύλλογο Ποντίων Φθιώτιδας για άμεση ανταπόκριση  για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών.

Με την επιστροφή τους στο σχολείο μετά την εκδήλωση, οι χορευτές παρουσίασαν τον χορότ ους και μπροστά στο δικό τους κοινό… στους συμμαθητές και τους δασκάλους από το 1 Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Έδωσαν και εδώ τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκοτήθηκαν από όλους μας! ΜΠΡΑΒΟ!!!