Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης “Ο Θησαυρός της Βαγίας”

IMG 7606

Στο κατάμεστο από παιδιά Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας παρακολουθήσαμε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 την θεατρική παράσταση “Ο Θησαυρός της Βαγίας”. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου και πρώτου μυθιστορήματος που έγραψε η γνωστή συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή. Με μεγάλη χαρά, αισιοδοξία και ενθουσιασμό η θεατρική ομάδα της Kids Theater, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αθανασίας Καλογιάννη, μετέφερε στο θεατρικό σανίδι την υπόθεση του μυθιστορήματος, σε μια παράσταση ωδή στην παιδική φιλία και συνεργασία.  Έξι μικροί ήρωες μπλέκονται σε ένα κυνήγι αναζήτησης ενός θησαυρού, που είχε κλέψει από μια ντόπια οικογένεια ένας Γερμανός, ο Χανς Σουλτς, στη διάρκεια της Κατοχής.

της βαγιας  315833082 133440272837537 3412094052105919275 n 1024x684

Η μεγάλη αίθουσα και ο εξώστης του θεάτρου γέμισαν, και αν και οι παιδικές φωνές φανέρωναν τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία για το ξεκίνημα, με το τρίτο καμπανάκι η ησυχία επικράτησε στον χώρο και έδωσε τη σειρά της στη χαρά και στην αγωνία συμμετοχής στην αναζήτηση ενός θησαυρού που συνεπήρε τα παιδιά σε καλοκαιρινά μονοπάτια και δρόμους αγάπης, συγχώρεσης, φιλίας, συνεργασίας και ανεμελιάς. Η ομάδα των νέων ηθοποιών δεν άφησαν στιγμή της παράστασης να περάσει χωρίς ενδιαφέρον και αγωνία και μοίρασε απλόχερα δυναμικές ερμηνείες, χαμόγελα και διάδραση. Τέλος, η συνθέτης σολίστ ακορντεόν κ.  Ζωή Τηγανούρια, έντυσε μουσικά με όμορφες εκτελέσεις από το ιδιαίτερα μελωδικό αυτό μουσικό όργανο, σχεδόν όλη τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης.

foto credits: κ. Ντίνος Ρήγας, ο γυμναστής μας…

Το trailer της θεατρικής παράστασης:

Παρακολουθήστε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο (κάνοντας κλικ στην εικόνα) από το ERTFLIX, την τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρρή, από τον Δημήτρη Δημογεροντάκη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1984.

ertflix o thisavros tis vagias 640x360