Mindful Nature – Βιωματικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης

PHOTO 2023 03 08 10 20 11 1

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το δια ζώσης εβδομαδιαίο βιωματικό σεμινάριο επιμόρφωσης για τις  ομάδες υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ Mindful Nature στις 20-24 Φεβρουαρίου 2023 από το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των Εκπροσώπων των Συνεργαζομένων Φορέων στα παρακάτω θέματα:

  • Γνωριμία με το διετές σχέδιο Erasmus+ «Mindful Nature» και τους Εταίρους Οργανισμούς.
  • Γνωριμία με το σχεδιαζόμενο Εκπαιδευτικό Υλικό του προγράμματος.
  • Υλοποίηση του Βιωματικού Περιβαλλοντικού Προγράμματος, απευθείας στο φυσικό περιβάλλον με παρουσίαση δραστηριοτήτων και τεχνικών με στόχο την εμβάθυνση για τους Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι δυνατή και ευχερής στη συνέχεια η διδασκαλία από Αυτούς πολλαπλασιαστικά σε Εκπαιδευτικούς και Μαθητές.
  • Ενημέρωση για τις τεχνικές διαδικασίες και λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ από τους Συνεργαζόμενους Φορείς.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί που έχουν ορισθεί υπεύθυνες υλοποίησης του προγράμματος, κ. Καλλέργη Γεωργία, εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης και κ. Παρασκευή Τάσση εκπαιδευτικός πληροφορικής. Ο καιρός εκείνη την εβδομάδα ήταν απροσδόκητα ιδανικός για την ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου, λαμβάνοντας υπόψιν τη χρονική περίοδο και το ορεινό τοπίο του τόπου.