Δράσεις για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Untitled

Στο πλαίσιο αναφοράς και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού, την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες δράσεις όπως ανάγνωση βιβλίων, παρακολούθηση βίντεο, διάλογος, τραγούδια και παρουσίαση βιβλίου.

Το απόγευμα την ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων η παρουσίαση του βιβλίου της παιδαγωγού Βασιλικής Λέντα “Παπούτσια αγάπης”.  Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάγνωσε με περιγραφικό τρόπο το παραμύθι και μετέδωσε στους μικρούς μαθητές που παρευρέθησαν το όμορφο συναίσθημα της αγάπης μεταξύ πραγματικών φίλων. Ακολούθησαν τραγούδια από τους μαθητές του Δ1 τμήματος που είχαν ετοιμάσει ειδικά για την εκδήλωση, η εκπαιδευτικός κ. Σταυρούλα Μπότση έγραψε ένα τραγούδι το οποίο εμπνεύστηκε από το παραμύθι και τραγούδησε μαζί με τα παιδιά στο κλείσιμο της παρουσίασης. Ένας μαθητής χάρισε στη συγγραφέα ένα εικαστικό έργο με τον πρωταγωνιστή του βιβλίου, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του τμήματος ένταξης, αφού διαβάσαν το παραμύθι στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούν για τα συναισθήματα. Ο ήρωας του βιβλίου Άρτσι γέμισε με πατουσάκια που ζωγράφισαν οι μαθητές και έγραψαν πάνω τους κάτι που ήθελαν να μοιραστούν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Βασιλική Λέντα για τα όμορφα συναισθήματα που μοίρασε ανάμεσά μας και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δημιουργικό της έργο.

Παράλληλα, οι μαθητές του Α1 τμήματος, εμπνευσμένοι από την 6η Μαρτίου, την ήμερα κατά του σχολικού εκφοβισμου, παρακολούθησαν βιντεάκια αφιερωμένα στο θέμα και δημιούργησαν μόνοι τους τη δική τους κραυγή:

«ΜΙΛΑ! ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ!»