Τμήμα Ένταξης – Ανακύκλωση

IMG 2341

Εμείς μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της ανακύκλωσης. Την προηγούμενη χρονιά, σάς θυμίζουμε, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τον σωστό διαχωρισμό και ανακύκλωσης του χαρτιού. Αφού διαπιστώσαμε πως στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού υπήρχαν και άσχετα υλικά, φτιάξαμε αφίσες για να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας για το σωστό τρόπο διαχωρισμού του. Φέτος, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε κατά πόσο γνωρίζουμε ποια υλικά πρέπει να ρίχνουμε στους τέσσερις νέους κάδους που αποκτήσαμε. Δυστυχώς διαπιστώσαμε πως δεν έχουμε ενημερωθεί αποτελεσματικά για το θέμα και πως κάνουμε αρκετά λάθη στο διαχωρισμό των υλικών. Μελετήσαμε διάφορα σχετικά άρθρα από το διαδίκτυο και
αφού μάθαμε από έγκυρες πηγές ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι ,όπως επίσης ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουμε πριν πετάξουμε τα υλικά μέσα στους κάδους διαχωρισμού, ετοιμάσαμε μια παρουσίαση με σκοπό την ενημέρωση των συμμαθητών μας. Επίσης, διερευνήσαμε κατά πόσο ανακυκλώνουμε σωστά και διαπιστώσαμε πως χρειάζεται να μάθουμε περισσότερα για το σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που αφορά στο ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι, όπως επίσης ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουμε πριν πετάξουμε τα υλικά μέσα στους κάδους διαχωρισμού…



Λήψη αρχείου

Με τη βοήθεια της δασκάλας του Τμήματος Ένταξης και της εκπαιδευτικού της πληροφορικής παρουσιάσαμε τα στοιχεία που συλλέξαμε στους συμμαθητές μας και από τα δυο συστεγαζόμενα σχολεία.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός και ήδη στο δεύτερο έλεγχο των κάδων που κάναμε διαπιστώσαμε πως ο διαχωρισμός και η συλλογή γίνεται με περισσότερη προσοχή και με λιγότερα λάθη.