Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά – Bazzar του Συλλόγου Γονέων

christmas bazaar

Μια βραδιά για μικρούς αλλά και για μεγάλους εξελίχθηκε να γίνει η χριστουγεννιάτικη αγορά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μετά την αναπάντεχη ανταπόκριση στο κάλεσμά του για  οργάνωση και πάλι της καθιερωμένης γιορτής. Γιατί, πριν από την όμορφη βραδιά, είχε προηγηθεί ακούραστη προετοιμασία, από τους ανθρώπους του συλλόγου, από πολλούς γονείς που προετοίμασαν κατασκευές, στολίδια, πίνακες ζωγραφικής, προϊόντα που μπορούσε ο καθένας να παρέχει, μέλι, ποτά και λικέρ, φυτά , προϊόντα χορηγών , αλλά και γευστικά φαγώσιμα, γλυκίσματα και αλμυρά, για τον πλούσιο μπουφέ της βραδιάς, σε πιοτά και φαγητά. Τα ημερολόγια της νέας χρονιάς, φτιαγμένα στο μάθημα των υπολογιστών με χαρά και μεράκι από τα παιδιά, ήταν έτοιμα τυπωμένα με την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία ανά τμήμα, που είχε ληφθεί την ημέρα επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές παρελάμβαναν το ημερολόγιο, μαζί με μια μονόφυλλη εκτύπωση των ομαδικών φωτογραφιών τους δώρο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών για τα παιδιά. Η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής του τμήματος ένταξης, κ. Γεωργία Καλλέργη, με συνεργάτη την εκπαιδευτικό κ. Ντίνα Τσούμα, σε ρόλο καλικαντζάρου, αφηγήθηκαν τα παραδοσιακά παραμύθια: “Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι στον Μύλο”, “Ο Μύλος – Παραμύθι από την Ίμβρο” και “Η ευλογημένη Ελιά”.

Λένε  πως τις μέρες των Χριστουγέννων το φως πλημμυρίζει τα πάντα. Το νεογέννητο μωράκι μας φέρνει το πιο πολύτιμο δώρο, την ΑΓΑΠΗ!  Λένε πως τα ζώα, τα φυτά κι όλα τα άψυχα αποκτούν μιλιά και λαλούν ιστορίες. Λένε πως το Δωδεκαήμερο ανοίγουν οι Πύλες κι ενώνονται ο ουρανός, η γη και τα έγκατα… Οι καλικάντζαροι έρχονται….

Τα παραμύθια μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην θαλπωρή και στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κερδισμένοι τα παιδιά και όσοι μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητας της παιδικής ψυχής!

Η βραδιά συνεχίστηκε με τα όμορφα και δυνατά σε νόημα αλλά και σε ρυθμό χορευτικά, που έχει προετοιμάσει η γυμνάστριά μας, κ. Γιώτα Σφέτσα, με τη βοήθεια της πάντα και παντού πρόθυμης σχολικής νοσηλεύτριας που φέτος υπηρετεί στο σχολείο μας, κ. Γιάννας Καγιάφα, με τον δεύτερό της όμως ρόλο, αυτόν της γυμνάστριας επίσης. Και τι δεν περιελάμβανε το πρόγραμμα…

  • τραγούδι από τους μαθητές της Β τάξης, με δυνατό νόημα, αλλά χωρίς να ακούγονται, που θέλησαν να περάσουν το μήνυμα της αγάπης και της επικοινωνίας – “Ο Μικρός Τυμπανιστής” στην νοηματική
  • η Α΄ τάξη μας παρουσίασε και τις δύο πλευρές της…. Αυτή των “αγγέλων” της αθωότητας με το “Gingle Bells
  • Η Δ΄ τάξη μας ταξιδεύει στα Χριστούγεννα της Ιταλίας χορεύοντας ταραντέλα με την “Befana”
  • και τα κορίτσια μας από τις μεγάλες τάξεις μας έδειξαν μέσα από τα χορευτικά τους πως η ρυθμική γυμναστικήμπορεί να μας ταξιδέψει στις μαγικές στιγμές των χριστουγέννων, με “Techno Dance Christmas”,  “Last Christmas”, “All I Want For Christmas Is You”.