9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

received 415606734050986

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το 1ₒ Δημοτικό Σχολείο Λαμίας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με την συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής όπου οι μαθητές εφάρμοσαν στην πράξη με τα ποδήλατα και με την καθοδήγηση του υπευθύνου εκεί κ. Νικόλαου Φούντα, όσα η Αστυνόμος Β΄  του τμήματος Τροχαίας Λαμίας, κ. Αντιγόνη Γιαννουλάκου, τους είπε στην ενημέρωση που έκανε στους μαθητές.

Στην συνέχεια έγινε πεζοπορία στον ποδηλατόδρομο της οδού Ελευθερίας και καταλήξαμε όλοι μαζί στο αθλητικό κέντρο της Καμαρίτσας, όπου τα παιδιά γνώρισαν και συμμετείχαν στα αγωνίσματα του στίβου με την καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου, κ. Γιώτας Σφέτσα, κ, Σάββα Κουμπούρα και κ. Ντίνου Ρήγα.

Τέλος η ενημέρωση των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας, κ. Ιωάννη Σκαρμούτσου και κ. Αθανασίου Ντούζγου, γονέων μαθητών μας, έκλεισε την δράση με την προσμονή ότι θα βάλουμε την άσκηση στην ζωή μας. Με την συμμετοχή και των γονιών στις δραστηριότητες που υλοποιήσαμε βοηθήσαμε να υιοθετήσουμε έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής, ώστε όλοι μαζί να απολαμβάνουμε την άθληση και γενικότερα τη φυσική δραστηριότητα εντός και εκτός του σχολικού πλαισίου.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η άθληση μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, τόσο για το σώμα, όσο και για το πνεύμα μας, πόσο μάλλον στα ίδια τα παιδιά. Με την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας σε καθημερινή βάση όχι μόνο ενδυναμώνουμε μυϊκά το σώμα μας, αλλά και προσδίδουμε στον οργανισμό πολλά οφέλη, αφού η άθληση μειώνει το άγχος και την ένταση , βελτιώνει τα αισθήματα αυτοσεβασμού, αυτοεκτίμησης και μας βοηθάει να περνάμε πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερες οι ευχαριστίες μας προς όλους που συμμετείχαν στην ολοκλήρωση αυτής της δράσης και αναφέρθηκαν παραπάνω, τον Δήμο Λαμιέων, το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας και τον διοικητή κ. Ανδρέα Κυρίτση, τους γονείς που μας ακολούθησαν, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές για την πολύ καλή συμπεριφορά και ενεργή συμμετοχή τους!