Συμμετοχή του Σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης

2ΣΥΝ 2

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τις 12 Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, και του Δήμου Δελφών, συνδιοργανώνουν το 2ο τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θέμα: “Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση: το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου».  Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής συνεδριακής παράδοσης που δημιούργησε η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη της Τοπικής Ιστορίας ως αυτόνομο ή διαθεματικό πεδίο μελέτης μέσα στο ελληνικό σχολείο. Τόσο κατά την προηγούμενη όσο και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων για τον εορτασμό του 1821. Σκοπός του είναι η ανάδειξη των έργων των μαθητών που σχετίζονται με την ιστορία και τα μνημεία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, όσον αφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 καθώς, η ενασχόληση των μαθητών/τριών με την Τοπική Ιστορία, μέσα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης θεματικής συμβάλλει πρώτιστα στην καλλιέργεια ιστορικής μνήμης και συνείδησης. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών το τριήμερο 5 – 7 Μαΐου 2022, με τη μεικτή μέθοδο παρουσίασης, δηλαδή δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε για την αποδοχή παρουσίασης και της εργασίας μαθητών του σχολείου μας

 “Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην Πόλη μου, τη Λαμία”.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ τάξης την προηγούμενη σχολική χρονιά και παρουσιάσθηκε στο Συνέδριο από την εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Παρασκευή Τάσση. ΄Ήταν μία από τις 56 εργασίες που επελέγησαν από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ελλάδα  και θα πάρει τη θέση της στα πρακτικά του συνεδρίου, αλλά και στο αποθετήριο που θα δημιουργηθεί με καλές πρακτικές στην εκπαίδευση με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση στο βίντεο της ζωντανής μετάδοσης από το τηλεοπτικό σταθμό της περιφέρειάς μας, το STAR Κεντρικής Ελλάδας. Ξεκινάει στη χρονική στιγμή 3.43.40 και ολοκληρώνεται στη στιγμή 4.05.20.